Инициативи

Начало | Инициативи | Инициативата „Ваканция в библиотеката“ събира деца от Търговище за разнообразни занимания

Инициативата „Ваканция в библиотеката“ събира деца от Търговище за разнообразни занимания

Аз детето | 2021-06-03

Инициативата „Ваканция в библиотеката“ събира деца от Търговище за разнообразни занимания

Инициативата „Ваканция в библиотеката“ събира деца от Търговище. Библиотеката не е само място за четене, но и за други интересни занимания, казват от ръководството на културната институция. Домакин на проявите ще е екипът на Детски отдел.

Малките участници самостоятелно или в компания, могат да научат повече за детските енциклопедии и списания, да играят на игри с пионки, карти и зар, да рисуват, оцветяват, да редят пъзели и мозайки. „Срещи с интернет“ е една от инициативите, която ще осигурява свободен достъп до полезна информация, игри, музика и забавления. Всеки четвъртък от 10-12 часа ще има лятно кино – чудесна възможност децата да гледат любими анимационни, игрални и научно-популярни филм от фонда на отдел „Изкуство“.

Екипът ще чете книги от „Бисерче вълшебно“ и ще въвлече децата в „Приказно пътешествие“. А всяка последна сряда от следващите три месеца ще отваря врати ателие „Сръчни ръце“. В него могат да се включат деца, изкушени от изобразителното и приложното изкуство. Ще бъдат изработвани хартиени модели, оригами и картини, уточняват от ръководството на институцията.

Заниманията ще бъдат всеки работен ден, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, конкретизират от библиотеката.

Background photo created by freepik - www.freepik.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град