Инициативи

Начало | Инициативи | „Предизвикай се с кауза“ обединява хиляди деца и възрастни в подкрепа на достъпа до качествено образование

„Предизвикай се с кауза“ обединява хиляди деца и възрастни в подкрепа на достъпа до качествено образование

Аз детето | 2021-03-13

„Предизвикай се с кауза“ обединява хиляди деца и възрастни в подкрепа на достъпа до качествено образование

Първото издание на благотворителното спортно събитие „Предизвикай се с кауза“ ще се проведе на 30 май от различни точки на България и света. Целта на събитието е да обедини хиляди хора, които вярват, че образованието е ценност за цялото общество, като ги провокира в рамките на един ден да изпълнят лично спортно предизвикателство. Събитието се организира от фондация „Заедно в час“ и е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др. Партньори на инициативата са технологичната компания Nexo, а медиен партньор е НПО порталът.

Заради пандемията събитието няма да събира желаещите да се предизвикват на едно място, а всеки участник ще може да направи своето спортно предизвикателство от свободно избрано място и време през деня на 30 май. 

Регистрация и отбори

Събитието е отворено за хора на различни възрасти и без значение от тяхната физическа подготовка. Всички, които са готови да се впуснат в „Предизвикай се с кауза“ трябва само да се регистрират предварително на сайта на събитието – zaednovchas.bg/sport/ и да попълнят кратък формуляр. След това остава само да изпълнят своето предизвикателство на 30 май. В регистрационната форма участниците могат да изберат от спортните категории – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга по избор. 

Регистрацията в сайта на събитието освен заявка за конкретно спортно предизвикателство включва и билет дарение в подкрепа. Всички събрани дарения ще бъдат инвестирани в работата на организацията за осигуряване равен достъп до качествено образование за всяко дете. За събитието желаещите могат да се регистрират индивидуално или групово, като втория вариант намалява цената на билетите и увеличава възможността за приятно прекарване и позволява събитието да бъде съчетано с тиймбилдинг активности.

Предизвикателства за ученици

Учениците под 18 години и всички деца се регистрират за „Предизвикай се с кауза“ без заплащане на билет дарение, като това позволява да се включат заедно със своите семейства или съученици в спортното събитие. В партньорство с Chair Up и в рамките на инициативата са предвидени за учениците и специални надъхващи упражнения за тренировка у дома, с които да се подготвят за предизвикателството, но и да се борят със заседяването около дистанционното обучение.

Посланиците 

„Предизвикай се с кауза“ вдъхновява и популярни личности от различни сфери да се включат с лично предизвикателство в събитието. До момента сред известните посланици, които застават зад каузата на събитието са ултрамаратонецът Краси Георгиев, сноубордистката Сани Жекова, фитнес инструкторът Инес Субашка, актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Валентина Каролева и Георги Златарев, бившият волейболист Любо Ганев и други. В седмиците до 30 май те ще споделят повече за своите предизвикателства, процеса на тренировка и съвети за подготовка в различните спортни категории.

Томбола с награди

Всяка регистрация за „Предизвикай се с кауза“ автоматично включва и записаните участници в томбола с награди от партньори на събитието, които ще бъдат изтеглени след 30 май. Сред наградите до момента са включени вдъхновяващи книги, подаръчни ваучери за преживявания, спортни артикули и др.

Каузата

Фондация „Заедно в час“ вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. „Нов път в преподаването“ е първата и най-успешна програма на организацията. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства. През миналата година организацията стартира и втора програма „Училища за пример“, която е насочена към развитие и подкрепа на цели училищни екипи. 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град