новини детски

Начало | новини детски | За най-малките читатели в Плевен обновиха детския отдел на най-старото читалище

За най-малките читатели в Плевен обновиха детския отдел на най-старото читалище

Аз детето | 2021-12-02

За най-малките читатели в Плевен обновиха детския отдел на най-старото читалище

Детският отдел на най-старото читалище в Плевен „Съгласие 1869“ вече посреща своите малки читатели обновен. Пространството е освежено, стелажите са нови и библиотечният фонд е обогатен с разнообразни заглавия. Мястото обещава да стане любимо на малките почитатели на книгите.

„Тази година спечелихме проект към Министерството на културата за нови книги и в Детския отдел дойдоха голяма част от тях“, разказа за БТА Мая Паскова, секретар на културния институт. Тя прикани децата на Плевен да посетят отдела, защото „има с какво да се забавляват и какво да научат“. Повече от 300 са регистрираните читатели в Детския отдел като през последната година в залите на Библиотеката са влезли още 120 деца. Те търсят както задължителната учебна литература, така и книги от любими автори.

При официалното откриване на Детския отдел библиотекарката Ана Александрова, позната на децата като кака Ани, награди най-активния малък читател на годината. Това е деветгодишната Магдалена Чобанова от ОУ „Йордан Йовков“, която е заемала средно по три книги на седмица. Нейната мечта е да стане библиотекар. Тържеството за откриването завърши с изпълнения на балеринките към Балетната школа на читалището и изпълнителите от Вокална група „Арлекино“. Всеки гост – малък или голям, получи и почерпка.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град