сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | За дълго пътешествие се подгответе и интересна лодчица сами си направете

За дълго пътешествие се подгответе и интересна лодчица сами си направете

Аз детето | 2019-06-20

За дълго пътешествие се подгответе и интересна лодчица сами си направете

Лятото е време за пътешествия. Всъщност като се замислиш всеки сезон би бил подходящ, но лятото някак си звучи най-традиционно. Независимо дали става въпрос за интересен лагер с класа, за почивка на море с мама и татко, за прекарване с баба и дядо, за екскурзия в чужбина или пък дори за пътешествие в света на книгите или творчеството. Точно така – всички тези неща са си пътешествия. Дори и последните две – независимо, че при тях си стоите просто на едно място. Няма да ви обясняваме надълго и нашироко, защото си го знаете, но само си представете, че една книга може да ви отведе на хиляди места. Същото е и с творческите проекти – една рисунка може да ви накара да нарисувате най-екзотичния плаж, най-чудния замък или най-невероятната градина. По същия начин можете да бъдете и пирати или пък смели изследователи. И докато навън вали дъжд или пък просто докато сте на почивка около езеро или море. Как ли? Много лесно – благодарение на нашата лодчица.

Сега ще ви покажем как да си направите лесно една много интересна лодчица, която при това наистина ще плува. Тя може да бъде пускана в локви, в морето, в езеро, в река или дори в леген в краен случай. Забавна е и не се използват скъпи материали за направата ѝ, така че можете да я пускате спокойно и дори да реши да отплава някъде без вас, лесно можете да си направите друга. Просто е идеална!

Ето и какво ще ви трябва за нея:

  • един нудъл (макарон) за водна аеробика – те са дълги и меки и се продават почти навсякъде
  • ластик или пък прежда, коноп – нещо здраво за завързване
  • лепило
  • малко плат от стара кърпа, тениска, чаршаф
  • ножица
  • дървено шишче

Ето и как лесно да си я направите:

Най-добре е първо да започнете от платното, защото то ще има нужда от време да изсъхне. За целта от плата изрежете един голям триъгълник. След това намажете най-дългата му страна с лепило и залепете за него дървеното шишче. Важното за което да гледате тук е да оставите малко разстояние от долната и горната страна на шишчето. Ако пък нямате подходящо лепило, можете да го закрепите и с пластилин – пак се получава супер. После от същия плат, няма как да не ви е останал, а може и от различен, ако имате, изрежете едно по-малко триъгълниче и него залепете най-отгоре на шишчето. Това е знамето – не може да има хубава лодка без знаме.

Оставете платното настрана, за да изсъхне и се заемете с основата. За целта разрежете макарона за плуване на две половини или пък на четири ако ви се струва прекалено голям. След това сложете половините една до друга, като между тях трябва да има съвсем мъничко, ама много мъничко разстояние и ги стегнете с ластици или пък ги завържете здраво с конец, така че да останат така, както сте ги сложили. След това просто забождате шишчето с платното, колкото се може да е повече по средата и сте готови.

Вече можете да отплавате в света на игрите и въображението и да се забавлявате. За легена у дома пък можете да си направите и малки лодчици – почти по същия начин, но просто изрежете малки кръгчета от макароните за плуване и по-малки платна, а шиша заменете с клечки за зъби или пък сламка! Платното може дори и да не лепите, а просто да продупчите и да пъхнете сламката в направените дупки.

Снимки: Az-deteto.bg и Familyfun.org

Вижте още:
Орехови лодчициКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град