сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Обичате да рисувате? Тогава пастелите хванете и сътворете картина с излитаща пеперуда

Обичате да рисувате? Тогава пастелите хванете и сътворете картина с излитаща пеперуда

Аз детето | 2019-05-14

Обичате да рисувате? Тогава пастелите хванете и сътворете картина с излитаща пеперуда

Без съмнение обичате да рисувате – в това сме се убеждавали вече хиляди пъти. Наясно сме и че сте много талантливи и обикновените рисунки вече владеете до съвършенство. Точно затова сега ще ви предложим нещо по-нестандартно. Със сигурност умеете да рисувате пеперуди, все пак те са едни от най-лесните – две крилца, малко телце и после ги оцветявате както си искате. Те дори и наистина са с най-различни шарки. Но дали можете да нарисувате пеперуда, която буквално излита от картината ви. Не се ли досещате как може да стане това? Всъщност е много лесно и приятно за правене и определено ще задоволи напълно твореца във вас и ще го забавлява! Така че ако точно сега този творец напира да излезе – ето и идеята!

Първо ще ви трябват черен молив, пастели, ножица, черен картон, бял лист хартия, лепило и няколко кламера. Ето и как става всичко!

На белия лист хартия нарисувайте пеперуда. Само я очертайте, това е достатъчно. Големината и формата ѝ могат да са каквито вие решите. После я изрежете и с помощта на няколко кламерчета я закрепете по средата на черния картон. Сега идва и най-забавната част – рисуването.

Пеперудата и картона около нея можете да оцветите подобно на нас само с шарени цветове или пък да добавите и още детайли като точки и квадратчета по крилата и цветя отстрани. Правите го както решите. Но ако нашата идея ви е харесала изцяло, то трябва да знаете, че за да получим този преливащ се тебеширен ефект използвахме пастели. И то не просто оцветявахме с тях по обикновения начин, а обелихме хартийките им и ги обърнахме с дългата страна към листа и рисувахме така. Точно така се получава този красив ефект. Оцветихме както пеперудата, така и черния картон около нея общо. После махнахме кламерите, а самата пеперуда залепихме в горния край на листа, така че леко да стърчи от рисунката.

Виждате ли какъв интересен ефект се получава. Там където е била пеперудата картонът е останал черен, все едно това е нейната сянка, а самата тя е малко по-нагоре, но оцветена със същите цветове... Сякаш наистина излита от рисунката.

Е, това е всичко. Казахме ви, че е лесно. Сега понеже виждаме, че нямате търпение ви оставяме да творите, а пък ние... ще направим същото.

Вижте още няколко пеперудени творения и интересни факти за красивите животинки:
Жизненият цикъл на пеперудата
Пролетна картичка с 3D пеперуда
Защо пеперудите са така цветни и красиви?
Весела пеперуда от пластмасова бутилка
Сандвичите стават още по-хубави ако са пеперудени



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град