сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Картичка с папийонка сътвори и татко за Деня на бащата поздрави!

Картичка с папийонка сътвори и татко за Деня на бащата поздрави!

Аз детето | 2019-06-12

Картичка с папийонка сътвори и татко за Деня на бащата поздрави!

Знаете ли, че 16 юни е един много специален ден! Ама как може да не се досещате! Тогава е денят на един от най-специалните хора в живота на всяко дете. Не, не е мама – нейният празник е на 8 март. На 16 юни е Денят на бащата! Въпреки че не му отделяме чак такова внимание, всеки баща определено заслужава да го поздравим с нещо. Дори и да не му купувате подарък, защото нямате време или дори нямате време да измислите какво, това не означава, че няма да зарадвате баща си за празника. Винаги сме казвали, че нещо малко, но направено от сърце, ще зарадва всеки родител повече и от най-скъпата купена вещ. Затова сега имаме за вас чудно предложение – картичка с папийонка. Дори и баща ви да не носи такава – картичката пак ще му хареса.

За да я направите ще ви трябват:

  • картон
  • два листа обикновена хартия
  • копчета
  • лепило
  • ножица
  • водни боички и четка, цветни моливи или пастели

Става много лесно:

Оцветете единия лист хартия както решите, като имате предвид, че той ще е папийонката. Ние например много обичаме папийонки на точки, затова оцветяваме листа целия с един цвят, а след това с друг подходящ цвят правим точки. С водни боички и четка е най-лесно затова използваме тях. След това изчакваме малко да изсъхне боята и правим папийонката. Лесно е! Сгънете листа както го наричаме ние „тип хармоника“. Взимате листа и сгъвате малка част от него, после обръщате от другата страна и сгъвате още малко, така докато не свършите с целия лист.

Накрая обръщате листа така, че да бъде като правоъгълник и го сгъвате силно по средата. Ако не се закрепи можете да лепнете и едно парче тиксо. След това леко разпервате края и готово – имате папийонка.

Другия лист хартия също можете да оцветите или да оставите бял. Него сгънете по средата и разрежете на две, а след това от едната част ще направим нещо като риза. За целта от единия край на листа направете две малки разрежчета и сгънете леко навътре. Така ще получите яка на риза. Нея залепете върху картона, който също предварително сте сгънали на две, като не забравяте да оставите малко свободно място отгоре за папийонката и надпис. Папийонката залепете малко под „яката“, а под нея и няколко копчета. Ето вече имате риза.

Отгоре напишете за какво или за кого е картичката, а вътре в нея и послание за любимия ви баща. Готово е! Чудесен поздрав за Деня на бащата, който ще му покаже колко много го обичате!

По идея и снимка на happyhooligans.caКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град