сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Три интересни вида боички, които да си направите самички

Три интересни вида боички, които да си направите самички

Аз детето | 2019-07-02

Три интересни вида боички, които да си направите самички

Рисуване с крема за бръснене на татко, с бонбонки Скитълс или с лед! Истина е – напълно е възможно и то не само в нашето въображение, но и във вашата реалност. Рисуването винаги е забавно, но забравете за момент за добрите стари водни боички или пък за пастелите и се впуснете в едно ново цветно приключение, което ще ви донесе много радост и ще бъде необикновено и интересно. Ще ви донесе и доста гордост и ако се чудите защо ще е така веднага казваме! Даваме ви идеи за необикновени боички, които да си направите самички. Стига вече сте оставяли вашата творческа част от личността да дреме, време е малко да я събудите и да потворите.

От пяна за бръснене

Както ви обещахме започваме всичко подред! Първите боички са много интересни и освен това са доста пухкави. Е по някое време картината ще се спихне леко, но пък рисуването ще е било много забавно. Стига татко ви да жертва от пяната си за бръснене и да имате и боя за храна. Не са нужни куп цветове и само с три можете да направите чудесна картина. Вземете си също и 3 чаши и да започваме.

Напълнете всяка чаша до половината с пяна за бръснене, а след това сложете и няколко капки от желания цвят боя за храна. Разбъркайте с лъжица или още по-хубаво ако можете с клечка или просто сухо клонче отвън. После вземете лист хартия и рисувайте. И знаете ли тайната – най-хубаво с тези боички се рисува с ръце. Вижте каква пухкава и необикновена картинка се получава.

Бонбонки Скитълс

Вярвахте ли, че с тези вкусни, но не чак толкова полезни бонбонки може да се рисува? Е, време е да повярвате, защото ей сега ще го направите действителност. За целта отново ще ви трябват три чаши, но този път и четка за рисуване, а също и пакет бонбони. Първото, което трябва да направите е да разпределите бонбоните по цветове – зелените в една чаша, червените в друга, а оранжевите в трета. После сипете топла вода и изчакайте около пет минути. Виждате ли как водата започва да се оцветява все повече и повече. Ето това ще е вашата боя.

Накрая просто рисувайте, както с обикновени водни боички. Вярно – тук цветовете са малко по-бледи, но пък имат интересен искрящ ефект. Такива боички не сте виждали друг път, нали?

Ледени

С ледените боички е малко по-сложно най-вече, защото трябва да изчакате да се замразят. Но пък са идеални за лятото, дори и за навън. Всичките ви приятели ще се впечатлят от това, което сами сте сътворили. За да го направите обаче за всяка боичка ще ви трябват и половин чаена чаша царевично нишесте, половин тубичка темперна боя, половин чаена чаша вода. А за всичките и форма за лед в която да ги замразите.

Правят се като изсипвате всички продукти заедно и ги разбърквате добре. Най-хубаво ще е да използвате пластмасови чаши и клечки, за да не рискувате да изцапате всичко. След като разбъркате добре, изсипвате боята във формичка за лед и изчаквате 3 часа да се замрази. После обаче сте готови за едно весело рисуване – в случая вкъщи или навън.

Ето ви и още няколко интересни рисувателни идеи:
Нарисувай си лалета... с вилица
Рисуване със сапунени мехури
Нарисувайте си шедьовър с мокър акварел и сол
Огледалното рисуване е забавно, дори и когато си сам
Рисуване с Лего: убедени сме, че това ще стане истински хитКоментари
2 коментара

мартина талазова, 18 г.,

Публикувано на 11.12.2021

Мисля ,че този сайт е страхотен защо някой ме питат защо защото. Много малко сайтове са безопасни но още защото научава децата да рисувад.За мен беше чест да бъда в този сайт

мартина талазова, 18 г.,

Публикувано на 11.12.2021

Мисля ,че този сайт е страхотен защо някой ме питат защо. Защото. много малко сайтове са безопасни но още защото научава децата да рисувад.За мен беше чест да бъда в този сайт

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град