сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Забравете скуката с изкуство от камъчета

Забравете скуката с изкуство от камъчета

Аз детето | 2019-07-05

Забравете скуката с изкуство от камъчета

Скучно ли ви е? Ама как може да ви е скучно, когато светът около нас ви предлага толкова много прекрасни забавления. Знаете ли, че дори и с най-обикновени камъчета може да настане истинска забава. Игрите са хиляди, а дори можете да творите с тях. Обичате да правите разни неща, нали? Разни красиви неща: картинки, да сгъвате оригами, да изработвате картички и какво ли още не. Но знаете ли, че от камъните също може да се получи нещо наистина красиво. Гледаш го обикновен сив или бял камък – нищо особено, но с малко въображение и умели ръце като вашите стават най-прекрасното нещо на света, което би украсило лицето на всеки с голяма усмивка. Не вярвате ли? Тогава опитайте това!

Намерете си няколко камъчета, ако са бели би било най-хубаво, но и обикновените сиви също ще свършат работа. Ще ви трябва малко прежда или някакви други цветни конци, темперни бои, четка, лепило и малко пясък или пък сол. А сега се пригответе да направите нещо, което ще учуди и самите вас.

Първото, което трябва да направите е да намажете целия лист с лепило. Тази процедура може би и да се повтори още няколко пъти ако лепилото започне да изсъхва, ама не се притеснявайте. След това посипете долния край на листа с пясък или сол. Може би вече се сещате накъде бием. Ще направим заедно с вас портрет от семейната ви почивка. Не, не знаем къде сте били миналото лято, но ще стане много красиво, бъдете сигурни.

След това изберете камъчетата. Имайте предвид, че за един човек ще ви трябват някъде около четири – за главата, тялото и краката. Може да не са много идеални като тези, които ние имахме, но пак ще стане красиво. След това просто ги нарисувайте, нарисувайте лица на едните камъни, а на другите дрехи. Може пък любимите на всеки член от семейството, за да си личи, че са те. А други оцветете в един цвят, за да служат за обувки. Добре е те да са по-малки. След това естествено трябва да оставите боядисаните да изсъхнат за известно време. Накрая ще се получи супер ефектно ако намажете горния край на лицата с лепило и направите косите им от прежда или цветни конци. След това остава да намажете листа отново, да залепите камъните върху него, всеки на определено място, един вид да ги сглобите в картина и ако е необходимо да добавите още детайли, като ръце, крака и други подобни.

Понеже на нас ни останаха, направихме и домашни любимци и слънце на плажа, получи се доста интересно. Естествено не е задължително да е плаж, не е задължително дори да е семейството ви, може да направите друга картина, но пък от опит разбрахме, че ако е точно тази всички ваши близки ще останат много очаровани от вашето страхотно изкуство.

Каквото и да решите да нарисувате от камъчета – важното е да се забавлявате. Видяхте ли, дори и камъните не са скучни, само им трябва малко въображение!

Ако обичате да рисувате, можете да опитате и тези готини идеи:
Гратаж – лесна и красива техника за рисуване
Рисуване със сапунени мехури
Рисуване с... вода – най-новата и интересна техника в света
Весел артпроект с тебешири и много цветя
Пухкава боя, с която ще издигнете рисуването си на ново ниво
Да рисуваме лесно и красиво с числа
Нарисувайте си шедьовър с мокър акварел и сол



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град