сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | На листа ръката си очертай, шарен паун си нарисувай и играй!

На листа ръката си очертай, шарен паун си нарисувай и играй!

Аз детето | 2019-07-24

На листа ръката си очертай, шарен паун си нарисувай и играй!

Някога опитвали ли сте се да рисувате паун? Доста е трудно! Отначало изглежда много просто – малко овално тяло и зад него много еднакви пера, които после да оцветиш в красиви ярки цветове. Оказва се обаче, че изобщо не е толкова лесно. Дори ако рисуваш женски паун, които не могат да си разперват опашките. Опитваме се от 4 дни и най-доброто, което постигнахме е от крива линия с други дебели криви линии около тях, да нарисуваме нещо като отхапана франзела със снежинки около нея. Казваме ви, много по-трудно е отколкото изглежда. А така искахме да си нарисуваме един красив паун, който да украсява стаята или пък да подарим на картичка. Знаете, че обожаваме да подаряваме картички дори и без повод. Ей така просто, за да разведрим деня на някого. Особено с картичка с паун щеше да е идеално. И знаете ли, днес открихме как да го направим.

Докато рисувахме ето тази змия открихме, че по подобен начин можем да нарисуваме и шарен паун. Сигурно вече се досетихте, че сега ще рисуваме паун с ръка! Да-а-а, естествено, че рисуваме с ръцете си, но ние имаме съвсем друго предвид. Да очертаеш дланта си на бял лист (може и на син ако искате) и след това да я оформиш като шарен паун се оказва наистина като детска игра. Искате ли да разберете как става това чудо? Ето така...

Вземете черен молив или флумастер в едната си ръка, а пръстите на другата разперете максимално и след това я поставете с дланта наляво или леко настрани. Ето така!

След това направете същото от другата страна, като очертанията на ръцете ви трябва да са леко опрени една до друга и най-вече очертанията да са съединени в палците и да са слети в едно. Ето по този начин!

После е лесно! Съединете очертанията на ръцете отдолу при китките и нарисувайте крачета, като направите правоъгълници. Точно над тях нарисувайте и две криви черти, които да оформят тялото на пауна. После остава на палеца да нарисувате човка, очи, да украсите опашката (тоест пръстите ви) с характерните кръгове и черти. И готово! После просто го оцветете. И вижте, дори не личи, че това някога е била ръката ви!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град