Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Всичко, което знаем за Nintendo Switch 2 и което искате да разберете

Всичко, което знаем за Nintendo Switch 2 и което искате да разберете

Аз детето | 2024-01-29

Всичко, което знаем за Nintendo Switch 2 и което искате да разберете

Знаем, че ще има нов Switch. Най-вече защото другата опция е Nintendo просто да затвори целия си завод, а това би било странно. Nintendo, както винаги, напълно мълчи по темата, но слуховете достигат до интернет и следващото конзолно устройство ще се появи навреме за празничния декемврийски сезон на 2024 г. С разработчиците, които виждат конзолата зад затворени врати, а производителите на технологии обявяват внезапната необходимост от производство на огромен брой LCD екрани е добър момент да съпоставим всичко, което знаем досега за това какво да очакваме.

Наистина ли ще се казва Switch 2?

Първото нещо, което трябва да кажем е, че почти определено няма да се нарича „Switch 2“. Nintendo често повтаря своите успешни дизайни на джобни устройства, като DS се превърна в DSi, DSi XL, а след това в крайна сметка в 3DS. Но те никога не са поставяли „2“ на нищо; те са по-склонни да използват „U“ или нещо също толкова странно. Въпреки това, нека се придържаме към „Switch 2“ за по-лесно; хората онлайн непрекъснато дават идеи да се нарича Super Nintendo Switch, но... ще видим...

Ще бъде ли Switch 2 толкова различен?

Разбира се, никога не е толкова лесно да предвидите какво да очаквате от Nintendo. За предстоящите проекти на Sony или Microsoft също няма да получите особено добри шансове за информация. Все пак и двете са в ранен етап на проектиране и са наречени PlayStation 6 и Xbox Flowerpot 87, или каквото и да е откачено име, което гигантът измисля. Но Nintendo е компания, която може да изникне от нищото с конзола със супер недостатъчно захранване, която идва с пластмасов сензор, управляван от две дистанционни управления; или ръчно устройство за игри с два екрана, само единият от които е сензорен и се сгъва наполовина. Те са… непредвидими.

Общото мнение е, че успехът на Switch е твърде значителен, за да се направят големи промени върху собствения му уникален дизайн. През 2017 г. всички мигахме от изненада пред едно докинг ръчно устройство с контролери. Беше, както винаги, чудесно странно и иновативно и въпреки технологиите, които вече бяха остарели при пускането му, то ни задържа и ни забавлява седем години. Изглежда огромен риск, в този момент и с такова насищане на пазара (говори се, че Switch е продал 132 милиона единици, надминавайки дори продажбите на PS4) да се пусне нещо, което поне не изглежда съвместимо с превключвателя.

Също така би изглеждало като някакъв специален вид лудост за Nintendo да се оттегли от хибридния модел на Switch, когато той се закача като стандартна конзола и се повдига като преносимо устройство за игри, във време, в което Sony се опитва да монтира ретро концепция за своя PS5 и Microsoft иска да постигне същото чрез мобилни устройства.

Един 8-инчов екран и само един

Nintendo е известна с мълчание, когато става въпрос за нови конзоли, предпочитайки да изненада публиката с разкриването и предстоящото пускане на най-новия си особен, изкривяващ формата си подход към игрите. Самият оригинален Switch не беше официално разкрит до октомври 2016 г., преди пускането му през март 2017 г. – и това беше под допълнителния натиск от провала на Wii U. По същия начин никой не знаеше как ще изглежда DS до юли 2004 г.; ръчното устройство стартира през ноември. Няма никаква причина да мислим, че Nintendo ще промени начина си за представяне на Switch и не трябва да очакваме сериозни съобщения или технически подробности преди това лято.

Въпреки най-добрите усилия на японската компания да остане загадъчна за всяко поколение винаги са били осуетявани както от изтичане на информация, така и от неизбежни публични сделки, сключени с производителите. Най-конкретната информация за Switch 2 досега се появи наскоро с доклада на Bloomberg, че Sharp Corp, собственост на Foxconn, доставя голям брой 8-инчови LCD екрани на японска компания. Въпреки че нищо не е официално обявено и никой не назовава имена, наистина няма друга възможност освен тази за следващото усилие на Nintendo. Това се сравнява с 6,2-инчовия екран на Switch и 7-инчовата версия на Switch OLED.

Тази информация, съчетана с това как нещата са се развивали в исторически план, предполага, че няма големи изненади, които да дойдат в мащаба на Switch 2, идващ с втори екран, или дизайн на мида, или работещ само под вода. Дори Nintendo даде почти две години предупреждение, че DS ще бъде устройство с два екрана. Все пак това е Nintendo, така че не бихме се обзаложили, че тук не сме на съвсем погрешно мнение. Всъщност би било чудесно, ако бяхме.

Каква друга технология можем да очакваме?

Разбира се, ако се поставите на мястото на Нинтендо, не можете просто да пуснете конзола и след това да изчакате игрите да пристигнат. Ако Switch 2 наистина ще излезе, тогава комплектите за разработка (модифицирани версии на конзоли, понякога базирани на компютър, които позволяват на разработчиците да взаимодействат с хардуера) вече трябва да са в ръцете на разработчиците на игри. Ясно е, че всеки разработчик, на когото Nintendo се доверява на този етап с такава секретна информация, ще се удави в NDA, специално избрани с цел да има широка гама от игри с най-високо качество, налични в първия ден. (Това невинаги работи – както се случи с Xbox 360…). Научихме чрез доклада на GDC за състоянието на индустрията за 2024 г., че 8% от анкетираните разработчици в момента работят върху игри, направени за наследника на Switch, а източници свързани с devkits наскоро казаха на VGC, че устройството ще съответства на опцията на Switch за работа в преносим режим.

Колко ще струва Switch 2?

Най-доброто предположение, което имаме досега, е 400 долара. Разумно предположение, като се има предвид, че оригиналният Switch стартира на цена 300 долара през 2017 г., а само инфлацията го поставя дннес на 375 долара. Може би сте забелязали, че когато се позовахме на слуховете за 8-инчов LCD екран, не се споменава OLED версия, каквато беше пусната по-късно за Switch. Като се има предвид, че ако това се окаже точно, екранът на устройството ще бъде почти два инча по-голям от предишното поколение, Nintendo вероятно ще избере LCD, за да намали разходите при пускането на пазара, с намерения за по-красив екран няколко години по-късно.

Кога е датата на пускане на Switch 2?

Е, фразата, разпространена от анализатори, разработчици и други предсказатели, е „втората половина на 2024 г.“. Което най-вероятно означава декември или ноември. Това е стандартният прозорец за стартиране на нова конзола, като се има предвид, че позволява на ентусиастите шанса да освободят рафтовете от първия ден, с надяваме се достатъчно време, за да ги напълнят отново навреме за празничния сезон.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град