Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | AI Shark обяви геймпад, който предвижда натискането на клавиши

AI Shark обяви геймпад, който предвижда натискането на клавиши

Аз детето | 2024-01-16

AI Shark обяви геймпад, който предвижда натискането на клавиши

В края на деветдесетте години имаше устройство GameShark, което позволяваше на собствениците на Nintendo 64, PlayStation и други игрови конзоли да използват чийт в игрите. На CES 2024 несъществуващата компания реши да се завърне триумфално под новото име AI Shark и с нов контролер, базиран на изкуствен интелект.

На своя уебсайт AI Shark обяви пет устройства, базирани на изкуствен интелект: изчислителна единица, контролер за игри, мишка, клавиатура и слушалки. Игралният контролер, както уверява производителят, „се адаптира към вашия стил на игра“. Устройството е оборудвано със сензори, които измерват силата и времето на натискане на бутоните, а AI алгоритъм в реално време настройва чувствителността на бутоните на геймпада и времето за реакция.

„ИИ в контролера се адаптира към вашия стил на игра, като научава вашите навици и предпочитания. Той може да предложи пренасочване на бутони и корекции на чувствителността, помагайки на играчи от всички нива на умения да изпълняват сложни действия с лекота. За новите играчи се чувства интуитивно, но за ветераните това е инструмент, който непрекъснато се развива и се настройва, за да отговаря на тяхното ниво“, се казва в уебсайта на производителя.

За съжаление, AI Shark все още не е демонстрирала колко ефективни са нейните устройства. Но с напредването на AI технологията периферните устройства за игри могат наистина да се трансформират и интересни промени могат да настъпят през следващите години.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град