Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Как да накарате „Palworld“ да работи на Steam Deck

Как да накарате „Palworld“ да работи на Steam Deck

Аз детето | 2024-02-02

Как да накарате „Palworld“ да работи на Steam Deck

Palworld превзе света на игрите като буря, предлагайки нов поглед върху вечното забавление с улавянето на чудовища. Въпреки че можете да играете играта на компютър и Xbox чрез ранен достъп, много собственици на Steam Deck също се чудят дали могат да играят играта на своите компютри със Steam. Краткият отговор е да, но по-дългият отговор е, че трябва да промените някои настройки, за да работи по-гладко.

Palworld работи ли на Steam Deck?

Palworld е посочен като „възможен за игра на Steam Deck“. Това означава, че макар технически да може да се играе, ще трябва да конфигурирате различни настройки, за да работи правилно. Разбира се, можете просто да изтеглите играта и да започнете да играете, но е вероятно да се натъкнете на проблеми с честотата на кадрите и дори известно замръзване.

Как да накараме Palworld да работи по-добре на Steam Deck?

За да накарате Palworld да работи по-добре на Steam Deck, променете някои настройки в играта, за да улесните нещата за по-слабия хардуер на Steam Deck. Има много препоръчителни настройки, но тези, които ще изброим, са тези, които използвахме, за да играем Palworld на нашия Steam Deck:

  • VSync: Изкл
  • Motion Blur: Изкл
  • Макс FPS: 60
  • Anti-aliasing: TSR или TAA (нито едното вреди, нито помага на честотата на кадрите повече от другото)
  • View Distance: Medium
  • Grass: Medium
  • Shadows: Medium
  • Effects Quality: Medium
  • Texture Quality: Medium

Сега си струва да се отбележи, че няма да получите 60 FPS (кадъра в секунда) на Steam Deck, докато играете Palworld. Играта просто не е оптимизирана за това, а Steam Deck също не е достатъчно мощен. Вече има някои потребителски модове, като например мода Steam Deck Essentials, който конфигурира настройки дори по-ниски, отколкото позволява основната игра, но дори и тогава няма да получите стабилни 60 FPS. Този мод също може да направи визуалните изображения с твърде ниско качество. Вместо това препоръчваме да се стремите към солидни 30 FPS и настройките по-горе ще постигнат това дори на по-стария LCD Steam Deck. OLED вероятно ще има малко по-добра производителност, защото Valve е оптимизирал някои неща в хардуера на този модел, но не очаквайте масивни подобрения, за които си струва да промените настройките.

Много други в Reddit препоръчват да направите View Distance на Low. Разбира се, това може да не е върхът на игрите, но 30 FPS на Steam Deck все още са впечатляващи за по-нова игра. Имайте предвид, че тези настройки няма да ви попречат да се сблъскате с графични проблеми в Steam Deck. Дори да изпълнявате всичко на Low, възможно е FPS да падне под 30. Въпреки това открихме, че тези настройки все още са много лесни за игра, като същевременно не позволяват визуалните ефекти на играта да изглеждат твърде лоши.

Известни проблеми при игра на Palworld на Steam Deck

Ако все пак планирате да играете Palworld на Steam Deck, ще искате да сте наясно с няколко неща. Първо, ако играете на батерия, трябва да очаквате само час или два време за игра. Тази игра напълно изтощава батерията на Steam Deck. Освен това, ако сте инсталирали CryoUtilities на вашия Steam Deck, можете да настроите играта, за да ограничите количеството памет, което може да използва.

Производителността за Palworld на Steam Deck вероятно ще се повиши, след като FSR 2 (FidelityFX Super Resolution) бъде активиран. Но засега DLSS (deep learning super sampling) е единствената опция, която играта предлага. Има FSR модове, които го позволяват, но те изискват известна работа с файловете в играта, за да работят гладко. DLSS и FSR са съответните имена на Nvidia и AMD за нови системи за мащабиране, предназначени да осигурят по-добри честоти на кадрите чрез изобразяване на кадрите с по-ниска разделителна способност, след което използване на AI за дълбоко обучение, за да ги мащабира до по-висока разделителна способност. Често предоставя огромни подобрения за FPS и стабилност в съвременните игри, но може да доведе до известна загуба на визуално качество.

Palworld също все още не работи напълно добре с виртуалната клавиатура на Steam Deck, което означава, че може да не можете да промените името на света или дори името на героя си. Все още никой не е намерил решение за това, така че ще трябва да се съгласявате с каквито и имена да ви дава, ако не можете да го накарате да работи правилно. И накрая, в момента Palworld има огромен проблем с изтичане на памет. Това означава, че с течение на времето, докато играете играта, тя ще заема все повече и повече от RAM на вашия Steam Deck. Поради това препоръчваме да запазвате и излизате от играта на всеки няколко часа, за да избегнете неприятности с този конкретен проблем, поне докато разработчиците го поправят.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град