сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Вълшебна рецепта за украса, която ухае на Коледа

Вълшебна рецепта за украса, която ухае на Коледа

Аз детето | 2019-12-05

Вълшебна рецепта за украса, която ухае на Коледа

Блестящи и цветни топки, искрящи звездички, весело премигващи лампички, дълги и красиви гирлянди – това започваме да виждаме все по-често около нас. Колкото и да си мислим, че е твърде рано за Коледа и че дори все още не е декември, с всички тези красиви украси наоколо неусетно и нас ни завладява весело коледно настроение. Все пак за повечето от нас това е най-хубавият празник от всички, нали? Красиви украси, които променят дома ни и го карат да изглежда излязъл сякаш от вълшебна приказка. Всички хора са някак по-приветливи и усмихнати. Да не забравяме колко е приятно да украсиш дома с родителите и семейството, голямата елха, прозорците и всичко останало. Вече ви заразихме с коледен дух, нали? Тогава така и така сме започнали, нека ви предложим една рецепта за красиви и уханни играчки за елхата.

Да, правилно прочетохте това е рецепта! Нали не мислехте, че украсите се правят само от пластмаса... Тази, която ще ви предложим сега е наистина уникална и няма къде да я купите, защото просто трябва да си я направите или по-точно казано приготвите сами. Тя е красива, а освен това и ухае на Коледа! Хайде направо да започваме.

За тези интересни коледни играчки ще ви трябват:

  • 1 чаша брашно
  • половин чаша сол
  • половин чаша канела на прах
  • ¾ чаша топла вода
  • тава
  • формички за сладки
  • панделка
  • акрилни бои (по желание)

Да започваме!

Сто процента вече се досещате, че ще се меси. Този път обаче тестото няма да се пече и яде, а ще украсява дома. За да го направите просто сложете всички продукти в тава и започнете да месите. Знаете как става това! Отначало бъркате с ръце докато нещата не започнат да се омесват и да стават все по-твърди и разтегливи. Продължавате така и в един момент ще видите, че се е получило тесто. Ако ви се струва прекалено лепкаво спокойно можете да добавите още малко брашно. Трябва да се получи нещо като пластилин. След това просто го разтеглете достатъчно в тавичката, че да е плоско. Ако сте по-опитни или има кой да ви помогне можете дори да използвате точилка за идеален резултат.

Сега и забавната част. С помощта на формички за сладки просто изрежете от тестото различни неща. Звездички, човечета, сърчица... Каквото ви харесва и ви се струва коледно. Накрая върху всяка получена фигурка направете малка дупка отгоре докато тестото е още меко, за да можете после да я закачите на елхата. Това ще стане лесно например с клечка за зъби. Поставете така направените фигурки в друга тавичка или пък в същата след като е измита и подсушена. Оставете ги някъде в стаята или кухнята за 24 часа, за да изсъхнат.

След това промушете една панделка през дупките, които направихте по-рано и я завържете на възел. Така ще можете да закачите сладките играчки на елхата. Можете да ги оцветите и с акрилни бои ако желаете, но лично според нас цветът си е идеален и така. И усещате ли как ухае на канела, на Коледа! Обзалагаме се, че в дома на Дядо Коледа ухае по същия начин!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град