сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Лист хартия срежи и триизмерно коледно дръвче си направи

Лист хартия срежи и триизмерно коледно дръвче си направи

Аз детето | 2019-12-16

Лист хартия срежи и триизмерно коледно дръвче си направи

Вярвате ли, че само за 5 минути точно сега можете да си направите красиво триизмерно коледно дръвче. Може би не, но нали знаете как хората са казали, че на Коледа стават чудеса! Дръвчето е малко и от хартия, но пък може да послужи за много неща – да го залепите на прозореца или на вратата, на картичка или на опаковка за подарък, а можете дори да го закачите на коледната си елха. Ако пък си направите много такива и ги нанижете на панделка ще се получи много интересна гирлянда. Така че какво още чакате – захващайте се още сега с тази приятна дейност с която ще направите нещо наистина красиво.

Ще ви трябват само лист хартия, всъщност най-лесно ще стане с онези квадратните шарени листа за бележки, може и да не е зелен дори, ножица и молив. Допълнително ако решите да направите елхата по-шарена си вземете пайети, лепило, мъниста или пък цветни моливи. Ето и колко лесно става всичко!

Вземете лист хартия от квадратните за бележки, а ако имате голям стандартен лист просто го сгънете и го разрежете на две, след това пак сгънете и разрежете още веднъж всяка част на две. После сгънете още веднъж по средата, но този път от едната страна, точно до сгъвката нарисувайте половин елха. Лесно е – просто направете вълнообразни форми от едната страна, близо до ръба. Отгоре пък нарисувайте и половин звездичка.

Другото важно, което трябва да направите е да начертаете вътре в половината си елха прави линии на еднакво разстояние една от друга. Най-лесно ще стане ако използвате линия за чертане. После изрежете половината елха по очертанията, а също и по линиите, които направихте, но... НО! Режете по едната линия, а другата оставяте, режете пак и оставяте пак. Така редувате, докато свършат.

Накрая само разгъвате и хоп – имате си цяла елха с триизмерен ефект. Ако искате да стане по-цветна можете да я украсите и с мъниста или цветни моливи.

Снимки: craftymorning.com

Още интересни коледни идеи можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град