сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Музикални снежни човеци за вашата елха

Музикални снежни човеци за вашата елха

Аз детето | 2019-11-30

Музикални снежни човеци за вашата елха

Не смятате ли, че идващата Коледа някак си по-често ви вдъхновява да искате да направите нещо с ръцете си – симпатична коледна украса за стаята или елхата и много и красиви коледни картички за всички близки и приятели. Ако сте толкова вдъхновени, че веднага ви се иска да си направите нещо коледно и интересно, то ви предлагаме тези интересни музикални снежни човеци. Ако следвате стъпките правилно, ще се получат като доста интересна украса за елхата, като излезли от коледна приказка. На нас много ни напомнят и стила на новата книга на Дж. Р. Р. Толкин „Писма от Дядо Коледа“. А какво по-коледно от това. Можете да ги залепите и на картичка, става оригинална и интересна. Нека правенето започне!

Ще ви трябват:
нотна тетрадка или листа с ноти – на нас лично ни се намираха няколко самотни листа част от песни, които няма как да станат за друго, но пък станаха прекрасни снежни човеци, ако си купите нотна тетрадка просто нарисувайте ноти с черен маркер и готово
ножица
лепило
моливи, но ако имате някакви блестящи флумастри или химикалки ще стане страхотно
панделка или връвчица за елхата

Прави се много лесно:

От листа с нотите изрязвате снежен човек. Най-лесно става като изрежете дебел правоъгълник. След това изрежете на три места кръг, но не цял само леко от двете страни на хартията и готово. Има формата на истински снежен човек. След това идва и веселата част – нарисувайте го – с голям оранжев нос, шал, шапка, копчета или пък сърчица вместо копчета, можете да нарисувате и голяма звезда по средата на тялото му. Каквото ви харесва и както ви изглежда най-приказно. От листа хартия който ви остава изрежете и две клончета за ръце, залепете ги и ги оцветете в кафяво. След това оцветете и края на целия снежен човек с малко кафяво по края – така става много ефектен, като изваден от стара кутия пълна с красиви коледни играчки. Накрая можете да му завържете панделка и конец и да го закачите на елхата или пък да го залепите на коледна картичка.

Става супер!

Още интересни идеи можете да намерите тук!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град