сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Красиви, лесни и цветни 3D снежинки си направи и всичко украси

Красиви, лесни и цветни 3D снежинки си направи и всичко украси

Аз детето | 2019-12-04

Красиви, лесни и цветни 3D снежинки си направи и всичко украси

Нашата идея за коледна украса този път е малко по-различна. Не е така блестяща както сме свикнали, но пък е много ефектна и интересна и то при положение, че се прави само от хартия. Представяме ви начин с който лесно и бързо можете да си направите красиви триизмерни снежинки, които можете да закачите или залепите навсякъде – по елхата, на прозорците в класната стая и у дома или пък дори да използвате към коледния подарък на най-близките ви приятели и роднини. Забавни са за направа, така че можете да включите цялото семейство или целия клас. Всяка снежинка става уникална, точно като истинските. Така че защо не опитате след като така лесно можете да придадете на стаята си, хола или пък дори класната стая красив зимен вид с тези 3D снежинки.

За направата на тези интересни снежинки ще ви трябват:

  • листове хартия – от всеки можете да направите по две снежинки
  • ножица
  • телбод или тиксо
  • лепило
  • щипка въображение

Да запретваме ръкави:

Първо нека ви кажем, че ако искате да ги направите цветни като нашите... не, не трябва да оцветявате листовете хартия с флумастери или каквото друго ви харесва, можете да направите това, но можете да опитате и ето този нестандартен начин с пяна за бръснене. Става страхотна мраморна хартия. Естествено може да оставите хартията и бяла – това си е ваше решение. Но според нас цветните снежинки са много красиви.

След като сте решили как и дали да оцветите хартията и тя е изсъхнала, сгънете листа хартия на две и го разрежете. От един лист се получават две снежинки. След това вземете едната част и я сгънете като акордеон. Нали знаете как се прави това. Слагате листа пред себе си по дължина и сгъвате едно малко парче от него. След това го обръщате от другата страна и пак сгъвате, обръщате от другата и пак и така докато свърши целият лист.

Натиснете здраво с ръка отгоре сгънатия хартиен акордеон така, че леко да се сплеска и го сгънете в центъра. Там захванете с телбод, а пък може и просто с тиксо. Трябва да се получи това:

След като сте приключили сгъването нарежете листа, както ако ще правите обикновена снежинка от хартия. В края на сгънатия лист изрежете тук малко триъгълниче, там квадратче, но само в края. Колкото повече фигурки има, толкова по-шарена ще е снежинката. За по-лесно можете предварително с молив да си очертаете квадратчета и триъгълничета, които после да срежете. После с лепило намажете двата края на хартията, а след това внимателно разгъвайте снежинката така, че в крайна сметка двата края да се долепят един до друг.

По това време снежинката вече се е разгънала и можете да видите какво точно сте сътворили в целия му блясък или по-скоро цвят. Красиво е! Сега можете да завържете снежинките с панделка за елхата или с малко тиксо да ги залепите на прозорците или където намерите за добре.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град