сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | От картон чудни еленчета за елха – ето това можете да си измайсторите сега!

От картон чудни еленчета за елха – ето това можете да си измайсторите сега!

Аз детето | 2019-12-03

От картон чудни еленчета за елха – ето това можете да си измайсторите сега!

Забелязали ли сте колко много картон изхвърляме непрекъснато в кофата – от картонени кутии от различни храни до такива в които ни доставят книги и играчки. А знаете ли, че от това кафяво излишно нещо можете да си направите чудесни еленчета, които да украсяват елхата ви и най-хубавото е, че ако котката, кучето или пък самите вие бутнете елхата без да искате няма да се счупят. Вярно, че не блестят като купените от магазина, но това не ги прави по-малко красиви и симпатични. Пък и нали ще сте ги направили сами, което е най-хубавото. Нека да започваме!

Ще ви трябват ножица, лепило, картон – няма значение от каква кутия, панделка, червени копчета, крафт очички и кафяви лулички (ако пък решите да нарисувате личицата на елените, от копчетата натам всичко не ви трябва и пак ще се получат).

Ето и как точно да ги направите:

Върху картона очертайте кръг с помощта на молив или химикалка, или каквото имате за писане! Най-лесно ще бъде ако използвате чаша, която да поставите върху картона и просто да я очертаете. От това което ви остане изрежете по две триъгълничета за ушички. Ако ще използвате пухкави лулички за рогца, просто ги разрежете на две, огънете ги по средата, направете възел, а след това издърпайте двата оставащи края след възела нагоре. А можете да ги изрежете и от картон и после просто да ги оцветите в кафяво.

Сега остава и да сглобите муцунката на еленчето, което е още по-лесно. Залепете двете ушички от двете страни, така че краят на триъгълниците да е отзад! Ако имате крафт очички залепете и тях, знаете как, а червеното копче ще служи за нос, който ще залепите между тях малко по-надолу. Закрепете и луличките до ушите и сте готови. А ако нямате чак толкова материали просто нарисувайте всичко с флумастери и сте готови – пак ще се получи много хубаво.

Накрая залепете двата края на парче панделка отзад на картона, за да може да закачите еленчето на елхата и това е. Красиво и интересно, а и сте рециклирали малко картон без дори да се усетите!

Снимки: frugalfun4boys.com

Още интересни идеи за Коледа можете да намерите тук!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град