сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Счупили сте любимата си коледна играчка, но това не означава, че не може пак да украсите елхата с нея

Счупили сте любимата си коледна играчка, но това не означава, че не може пак да украсите елхата с нея

Аз детето | 2019-11-28

Счупили сте любимата си коледна играчка, но това не означава, че не може пак да украсите елхата с нея

Несъмнено украсата на коледното дръвче е най-вълнуващия момент, който всички очакваме. Независимо дали ще го направите сега или пък ще изчакате поне да стане декември, няма как да не украсите коледната елха. Ще извадите шарените гирлянди, красивите лампички и любимите си коледни играчки и забавата започва. Понякога обаче не всичко е шарено и забавно, особено ако имате котка. Знаете котките, а и кучетата, колко обичат коледните елхи. Както и малките братчета и сестричета. Много любими коледни играчки са паднали в неравната битка с тях. Не че някой от тях иска да ги счупи нарочно, но често се случва и някак си поне за малко помрачава празничната обстановка. Но не бива да е така! Ако най-най-любимата ви коледна играчка случайно се счупи, това не означава, че трябва да я изхвърляте. Тя пак може да украсява коледното дръвче. Вярно в малко по-различна форма, но ще е там и пак ще е красива. Дори и да е на парчета! Как ли ще стане това чудо? Ей сега ще ви кажем!

Освен счупената ви играчка, с която обаче внимавайте да не се порежете, ще ви трябват и прозрачна коледна топка. Вече се продават такива навсякъде, особено в книжарниците за творчество, както и лепило!

Украсата пък е съвсем проста! Първо отворете прозрачната топка отгоре. Ако сте я купили от книжарница това става много лесно, има си едно капаче! После вътре сипете частите от старата ви играчка, ако са прекалено големи, можете да я начупите още, но както казахме внимавайте да не се порежете, най-добре ще бъде ако използвате ръкавици. После сипете вътре и лепило и затворете отвора. Накрая разклатете хубаво топката, нагоре, надолу и настрани. Благодарение на лепилото счупените части на старата играчка се полепват по стените на новата и ще се получи нещо наистина красиво. Сега само панделка за връзване и сте готови! Стара-нова красива коледна украса и коледният дух е спасен!

Още интересни коледни идеи можете да намерите тук!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град