покани

Начало | покани | Голям празник за бащи и деца организира Националният военноисторически музей за Деня на бащата

Голям празник за бащи и деца организира Националният военноисторически музей за Деня на бащата

Аз детето | 2022-06-06

Голям празник за бащи и деца организира Националният военноисторически музей за Деня на бащата

Денят на бащата, посветен на специалната връзка между таткото и детето, ще бъде отбелязан в Националния военноисторически музей (НВИМ) тази събота, 11 юни, от 10:00 до 17:00 ч., с вход свободен и многобройни атракции. След 2-годишно прекъсване, в началото на лятната ваканция отново празнуваме усмивките, увлекателните игри и новите знания, придобити с веселие, с малчуганите и техните родители, посочват от НВИМ.


Специално за събитието Българската армия представя съвременните военни машини „Мерцедес“, бойна бронирана машина „Командо-Селект“ и Guardian, брониран боен джип „Пясъчна котка“ и високопроходима линейка, участвала в мисии. В атракцията „Експонатите оживяват“ всички желаещи ще могат да влязат в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея – вертолет Ми-8, ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“ и подвижен радиовисотомер „Вершина“. 
В този ден забавления ще има за всички – от най-малките до вече порасналите деца, обещават организаторите.

Програмиране на роботи и създаване на видеоигри, симулатор на състезателен автомобил, колаборативен робот, уред за канадска борба, дженга, фехтовка, обработване на метал, скаутски лагер на открито, логически задачи и разнообразни интерактивни игри не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение, посочват от НВИМ. Малчуганите ще се забавляват с играчки от дърво, ще рисуват върху вода, ще опитат сладки изкушения, ще се снимат с любими анимационни герои и ще гледат обичани детски филми, ще разберат любопитни факти за пътя на метала от звездите до нашия живот, ще оцветяват, ще рисуват върху балони и дори на стената, на която обикновено им е забранено.

Децата и татковците ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили и любопитни превозни средства или пък на атрактивни модели скутери.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град