новини детски

Начало | новини детски | Деца ще извличат ДНК от ягоди на летен лагер в Историческия музей

Деца ще извличат ДНК от ягоди на летен лагер в Историческия музей

Аз детето | 2014-06-26

Деца ще извличат ДНК от ягоди на летен лагер в Историческия музей

"Аз, природата и историята". Под този надслов ще се проведе летният лагер за деца от 5 до 10-годишна възраст, който се открива в Националния исторически музей (НИМ) на 30 юни. Заниманията ще бъдат водени от музейни експерти и специалисти от ателие "Био игри" и ще се провеждат сред природата в подножието на Витоша и в музея. Децата ще опознаят природата и науката в игри, експерименти, наблюдения, както и в творчески занимания в ателиетата на Детския център на НИМ. Децата ще пътуват във времето чрез музейната експозиция, ще търсят съкровища, ще се запознаят с различни народни обичаи, ще се срещнат с герои от приказките – огнени дракони, сладкопойни чучулиги, вещици и жреци...

От музея обещават още: Забавна метеорология (Как нашите предци са познавали времето? Какво представляват облаците, дъждовете, какво е вятърът?); Открий къде си (Кои са основните видове дървета и храсти в парка на музея? Как се определя възрастта им?); Забавни експерименти (Извличане на ДНК от ягоди, има ли витамин С в плодовете и зеленчуците). Децата ще се занимават и в ателиетата по керамика и по направа на плъсти (нетъкан текстил), както и в работилничката за сапуни.

Заниманията са от понеделник до петък от 9.30 до 17 часа, а групите са до 15 деца. Повече за летния лагер можете да разберете от сайта на музея или на телефони 02/955 42 80; 0889 219 250; 0882 523 281; 0896 720 336.

Снимка: freeimages.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град