игри за навън

Начало | игри за навън | Няколко забавно-обикновени и необикновено-забавни неща, които да направите още сега!

Няколко забавно-обикновени и необикновено-забавни неща, които да направите още сега!

Аз детето | 2019-07-03

Няколко забавно-обикновени и необикновено-забавни неща, които да направите още сега!

Разгара на лятото най-после дойде! Навън е слънчево, горещо и определено не вали – любимото време на всяко дете. Време, което може да прекарва навън по цял ден, да яде купища сладолед и дори родителите ви ще ви позволят да си играете с вода! Колко често става това? Само в най-горещите дни на лятото! Понякога обаче дори и децата в тези дни ги хваща „мързелът“ и въображението за игри някак си заспива летен сън. Случвало ви се е, нали? И дори може би в момента се чувствате точно така. И по всяка вероятност не можете да се сетите за нищо, което да правите. Дори и най-обикновена дейност и игра не ви идват наум, а пък искате да се забавлявате – лято е все пак! Точно в този момент идваме ние, за да ви предложим няколко обикновени неща, които знаете, но в момента не се сещате за тях и които ще ви се сторят невероятно забавни. Да започваме!

Сладоледено парти

Лято, жега и сладолед – тези неща просто са в неразривна връзка. Така че е време за сладоледено парти. Може да ви звучи скучно, но всъщност е много забавно. И тук нямаме предвид просто да си купите сладолед и да го изядете. Можете да се съберете всички приятели и всеки да донесе своя любим сладолед и всички да го опитате. А след това да му поставите оценки. Или пък да опитате вкусове, които никога не сте или сте смятали, че няма да ви харесат, ще се изненадате. Най-хубаво пък ще е да си направите домашен сладолед: има толкова много рецепти, при нас също. Опитайте и ще видите, че освен вкусно ще е и забавно.

Време е за басейн

Кога ако не през лятото е времето за басейн. Най-хубавото е, че в днешно време има басейни почти във всеки град. При това басейните са със спасители, така че спокойно можете да се отпуснете и да се забавлявате. Дори да не сте от най-добрите плувци почти навсякъде има детски басейни или пък поне по-плитки части. Дори и само да се накиснеш във водата в горещ летен ден си е страхотно. А за по-опитните от вас имаме и няколко интересни предложения за весели игри край басейна.

Игри с обръчи

Въртене на обръч – това може и да ви се струва скучно, но с обръчите има и много, много други игри. Какви са те ли? Точно тук имаме няколко добри идеи, които като нищо ще ви забавляват през целия ден и дори ще искате да ги повторите.

Нацапайте се леко... с „избухващи“ боички

Нарисувайте прекрасни картини по интересен начин – с взривяващи се бои. Правят се много лесно. Смесете оцет, царевично нишесте, водни боички. След това сложете сместа в здрав плик, увийте малко сода на прах в салфетка в плика при сместа и го завържете добре. Разклатете малко плика, той ще започне да се надува и го оставете някъде навън на цимент, отдалечете се и се уверете, че няма да изцапате себе си или някой друг или пък че няма да ви се скарат и гледайте невероятната цветна експлозия. Но първо, много важно е да говорите с родителите си за тази идея и ако те не я одобрят, по-добре си изберете друга, която сме предложили.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град