За родители

Начало | За родители | Три скрити опасности на детската площадка, за които да внимаваме

Три скрити опасности на детската площадка, за които да внимаваме

Аз детето | 2021-05-02

Три скрити опасности на детската площадка, за които да внимаваме

Несъмнено любимото място за игра на всяко малко дете е детската площадка. Люлките, пързалките и катерушките са като магическо място за всяко дете, където може да се катери на воля и да се пързаля с огромна усмивка на лице. Но макар че се нарича „детска площадка“, често на нея има и много опасни неща, за които малките не се досещат и не мислят, но родителите трябва да имат предвид и да внимават. Често опасностите са заради лошата експлоатация на площадките, но докато този проблем е доста сложен за решаване – можете просто да внимавате за тези четири най-често срещани скрити опасности на детската площадка.

Няма безопасно покритие

Детските площадки в Европа отдавна са покрити с меко гумено покритие, а ако такова няма, то да се използва площадката дори е забранено на места. Така че ако любимата детска площадка на детето ви е без такова покритие, то може би е добра идея да седите до него и да го пазите като не му позволявате да се катери твърде нависоко или да се пързаля твърде бързо.

Лошо поддържани люлки

С невъоръжено око може даже да не ги установите. Некачествено закрепен фундамент на люлките, стърчащи детайли, нащърбени дъски… всякакви опасности дебнат на детската площадка. Преди да пуснете детето да ги използва, огледайте ги добре.

Опасен боклук

Понякога е трудно да се забележи веднага, но често заради недобросъвестни граждани детската площадка може да осъмне със счупени стъклени бутилки, запалки и дори други по-лоши неща. Затова бъдете особено внимателни ако детската площадка няма ограда или е на по-централно място. Огледайте добре и ако се налага съберете отпадъците с пликче – все пак безопасността на децата е на първо място.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град