За родители

Начало | За родители | Между 200 и 250 лв на седмица за школи през лятната ваканция

Между 200 и 250 лв на седмица за школи през лятната ваканция

Аз детето | 2021-06-05

Между 200 и 250 лв на седмица за школи през лятната ваканция

С наближаването на лятото и ваканцията на учениците, родителите започват да правят планове на какъв лагер или занималня да запишат децата си. Сред най-търсените варианти са езиковите школи, спортните такива, както и занятия по изкуства, математика, програмиране. Цената на всички е почти една и съща – около 200-250 лв на седмица, съобщава „Монитор“.

Има квартални занимални, които са по-евтини и цената е 150 лв за дете, което е и около 30 лева на ден. Предлагат се отстъпки за записване на второ или трето дете, както и на приятелче, но намаляването на цената е малко – едва с около 3-5%.

Грижата за децата е от 8.30 до 18.00 часа. Повечето занимални обещават храна, но някои дават опцията родителите да приготвят в кутии каквото те преценят какво ще хапват децата им.

Най-скъпите занимални са свързани с изучаването на езици, особено тези, които са към различните културни институти. В тях децата са разделени на принципа на владеенето на езика, докато занималните, свързани с повече спортни и артдейности, са разделени по възраст – 6-7-годишни и нагоре.

За повечето занимални с езици, организирани от културните институти, местата вече са заети. Тези, които са свързани с ментална аритметика или роботика, още набират усилено деца. Повечето занимални отвориха на 1 юни и се очаква да работят до средата на септември.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град