За родители

Начало | За родители | Смартфоните – винаги знаете къде се намират вашите деца

Смартфоните – винаги знаете къде се намират вашите деца

Аз детето | 2021-03-24

Смартфоните – винаги знаете къде се намират вашите деца

Всеки път, щом детето закъснее или не си вдига телефона изтръпвате и ви обзема паника. Притеснявате се, когато излиза с приятели, дали ще стигне безопасно до училище, дали не бяга от часовете. И още, и още, и още…

Спокойно, не сте сами. Вие сте като всички родители, които обичат децата си и се тревожат за безопасността им. За радост, има начин да дадете на малките свободата и независимостта, от която имат нужда и едновременно с това да не се притеснявате за тях, когато са далеч от вас.

Приложенията на смартфоните за GPS проследяване са чудесни инструменти, с които винаги знаете къде се намират вашите деца

Децата са си деца. Те обичат да се забавляват, да се събират с приятели и да имат свои тайни. Но най-много искат да са самостоятелни и мама и тате да не ги контролират било с чести обаждания по телефона, било с постоянното си присъствие. С приложенията, които лесно можете да инсталирате на смартфоните им ще си осигурите спокойствие, защото ще знаете къде се намират в реално време, без да им звъните постоянно или да изисквате да ви се обаждат в определен час.

Популярни приложения за смартфони, от които можете да се възползвате
 
Google Maps
Android и  iPhone имат вградени функции за споделяне на местоположение и разполагат с приложението Google Maps, чрез което лесно можете да разберете къде се намира детето ви по всяко едно време. За да наблюдавате движението му обаче, то трябва да е дало съгласие за това и  GPS навигацията трябва да е включена.
 
Find My Kids
 
„Намери моите деца“ е GPS тракер, който ви позволява да следите движението на детето си в реално време чрез неговия смартфон или смарт часовник. Всичко, което трябва да сторите, за да можете да го използвате е да го свалите от Google Play, да го инсталирате и да включите навигацията на телефона или смарт часовника на детето. С Find My Kids не само следите мъничето си в реално време, но получавате съобщения, ако се отдалечи от дома или училище, ако натисне бутона SOS или ако батерията на телефона му е изтощена. Можете също така да следите действията му в интернет, дори да “слушате” какво става около него.
 
Trusted Contact
 
С приложението на Google Trusted Contact можете да сте спокойни за местоположението на всички, които обичате и сте загрижени. За да  използвате “Доверен контакт” (Trusted Contact) трябва го инсталирате както на вашия, така и на смартфона на детето. За да е възможно проследяването детето трябва да даде разрешение за това. Опциите, които ви предлага Trusted Contact са: GPS локализация, засичане на последната локация на детето, ако телефона му се изключи, както и получаване на съобщение, ако мъничето натисне бутона SOS.
 
KidControl 
 
Още едно страхотно приложение за смартфони, което може да ви върне спокойствието. Чрез KidControl проследявате движението на детето си и получавате автоматизирани сигнали, когато пристигне на място, което предварително сте задали. Освен това имате възможност да проследите историята на движението му няколко дни назад, да получавате сигнал за SOS и известия, че батерията  на умния  телефон е изтощена и трябва да се зареди. Една от много добрите опции на приложението е, че можете да зададете GPS координати на определен периметър и ако детето го напусне да получите известие за това. А най-хубавото е, че има опция, която при активиране може да съхранява данни за локацията дори и телефонът да е изключен. За да можете да следите действията на мъничето си в реално време трябва да свалите приложението от Google Play и малчугана да даде съгласие за проследяване. За да получавате точни координати телефонът трябва да има интернет връзка и GPS да е включен. Ако интернет връзката е изключена,  KidControl събира данни за местоположението на смартфона чрез GSM кулите и точността не е гарантирана.
 
 
Сигурни сме, че искате децата ви да се разхождат и забавляват спокойно с приятелите си и се стремите да им осигурите свободата, от която имат нужда. Но всеки миг, в който са далеч от вас се питате къде са, добре ли са, какво правят и дали нямат нужда от вашата помощ. Не е нужно да се тревожите излишно. С приложенията на смартфоните винаги ще знаете къде се намират любимите ви същества и ще дишате спокойно. 
Популярни приложения за смартфони, от които можете да се възползвате

Популярни приложения за смартфони, от които можете да се възползвате

Google Maps

Android и  iPhone имат вградени функции за споделяне на местоположение и разполагат с приложението Google Maps, чрез което лесно можете да разберете къде се намира детето ви по всяко едно време. За да наблюдавате движението му обаче, то трябва да е дало съгласие за това и  GPS навигацията трябва да е включена.

Find My Kids

„Намери моите деца“ е GPS тракер, който ви позволява да следите движението на детето си в реално време чрез неговия смартфон или смарт часовник. Всичко, което трябва да сторите, за да можете да го използвате е да го свалите от Google Play, да го инсталирате и да включите навигацията на телефона или смарт часовника на детето.

С Find My Kids не само следите мъничето си в реално време, но получавате съобщения, ако се отдалечи от дома или училище, ако натисне бутона SOS или ако батерията на телефона му е изтощена. Можете също така да следите действията му в интернет, дори да „слушате” какво става около него.

Trusted Contact

С приложението на Google Trusted Contact можете да сте спокойни за местоположението на всички, които обичате и сте загрижени. За да  използвате „Доверен контакт“ (Trusted Contact) трябва да го инсталирате както на вашия, така и на смартфона на детето. За да е възможно проследяването детето трябва да даде разрешение за това. Опциите, които ви предлага Trusted Contact са: GPS локализация, засичане на последната локация на детето, ако телефонът му се изключи, както и получаване на съобщение, ако мъничето натисне бутона SOS.

KidControl 

Още едно страхотно приложение за смартфони, което може да ви върне спокойствието. Чрез KidControl проследявате движението на детето си и получавате автоматизирани сигнали, когато пристигне на място, което предварително сте задали. Освен това имате възможност да проследите историята на движението му няколко дни назад, да получавате сигнал за SOS и известия, че батерията  на умния  телефон е изтощена и трябва да се зареди. Една от много добрите опции на приложението е, че можете да зададете GPS координати на определен периметър и ако детето го напусне да получите известие за това. А най-хубавото е, че има опция, която при активиране може да съхранява данни за локацията дори и телефонът да е изключен. За да можете да следите действията на мъничето си в реално време трябва да свалите приложението от Google Play и малчуганът да даде съгласие за проследяване. За да получавате точни координати телефонът трябва да има интернет връзка и GPS да е включен. Ако интернет връзката е изключена,  KidControl събира данни за местоположението на смартфона чрез GSM кулите и точността не е гарантирана.

Сигурни сме, че искате децата ви да се разхождат и забавляват спокойно с приятелите си и се стремите да им осигурите свободата, от която имат нужда. Но всеки миг, в който са далеч от вас се питате къде са, добре ли са, какво правят и дали нямат нужда от вашата помощ. Не е нужно да се тревожите излишно. С приложенията на смартфоните винаги ще знаете къде се намират любимите ви същества и ще дишате спокойно. Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град