новини детски

Начало | новини детски | Според „Менса“ българчетата стават все по-интелигентни

Според „Менса“ българчетата стават все по-интелигентни

Аз детето | 2023-02-09

Според „Менса“ българчетата стават все по-интелигентни

Българчетата стават все по-интелигентни. Това показват тестовете на престижната организация „Менса“. Йосиф от година е член на младежката „Менса“, а отскоро и на голямата организация. Сестра му Сара също влиза в най-голямото и най-старото общество на хора с висок коефициент на интелигентност в света в началото на годината.

„Развълнувана съм, защото ще се запозная с нови хора“, разказва младото момиче. Сара се определя като артистична личност и казва, че музиката развива интелекта ѝ. Тя признава, че няма любими предмети, но я влече музиката и може би спортът. Йосиф пък от 6 години учи и се занимава с програмиране. Иска да продължи и висшето си образование в IT сферата в чужбина.

„Останалите ми интереси доста често се менят, винаги са насочени към предизвикване на уменията ми в интелектуален аспект, но основните ми интереси са в IT сферата“, коментира той. Организацията приема само хора, които имат резултат от 98 персентила – мерната единица, която „Менса“ използва. „Стойност 100 персентила не съществува, тъй като интелигентността е безкрайна величина“, твърдят от организацията.

Йосиф и Сара изкарват по 99 персентила на теста. А тестовете показват, че младите българи стават все по-интелигентни. „Считаме, че е нормално, защото част от развитието на мозъка идва от околната среда, а тя е изключително динамична и много развиваща се“, смята председателят на българския клон на „Менса“ – Милена Арав.

Днес около 90 страни по света са част от международната организация с общо над 145 000 членове. Основната цел е да бъде създадена среда за подкрепа и общуване.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град