новини детски

Начало | новини детски | Най-щурите истории за Дъкбург на знаменития Карл Баркс излизат за първи път у нас

Най-щурите истории за Дъкбург на знаменития Карл Баркс излизат за първи път у нас

Аз детето | 2023-02-07

Най-щурите истории за Дъкбург на знаменития Карл Баркс излизат за първи път у нас

На 16 октомври 1923 г. Уолт Дисни и брат му Рой основават това, което днес познаваме като The Walt Disney Company. В следващите години страстта и визията на Уолт се превръщат в движещата сила, стояща зад творческото развитие на компанията. Поколения читатели и зрители по целия свят израстват с героите на „Дисни“, с техните истории, приключения и житейски пример. Те носят със себе си необикновено вдъхновение, насърчават ни да вярваме, че чудеса дебнат зад всеки ъгъл, а мечтите се сбъдват.

Тази година отбелязваме 100 години от началото на вълшебството и ще отпразнуваме чудесата на доброто заедно. В чест на едновековния юбилей за първи път в България се появява колекционерското издание „Трала-Ла“ с 240 страници с някои от най-щурите истории за Дъкбург на знаменития Карл Баркс. В тях компания ще ни правят любими познайници като Доналд Дък, Дейзи Дък, малките племенници на Доналд – Хюи, Дюи и Луи, чичо Скрудж, както и много други. Илюстрациите в комикса „Трала-Ла“ са вдъхновени от реално съществуващи места.

Карл Баркс попада на пейзажни снимки в един от броевете на National Geographic, където се появява репортаж за мирната княжеска държава Хунза, граничеща с Пакистан. По-късно той ги претворява в рисунки за историята, а комиксът се превръща в един от най-важните в творчеството му. Той е динамичен, напрегнат, но също така и трогателен, а краят му е необичайно трагичен.

Книгата съдържа обширен предговор с допълнителна информация, петнадесет комикса, дузина кратки истории, оригинални корици, маслена картина на Карл Баркс, както и главата „Кой кой е в Дъкбург“, представяща герои лекари в Дъкбург. Колекционерското издание „Трала-Ла“ е истинско съкровище за феновете на комикси.

Ще го откриете от 18 февруари в книжарниците.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град