Инициативи

Начало | Инициативи | Чудесна идея: поставят кошчета за разделно изхвърляне на отпадъци в училища и градини

Чудесна идея: поставят кошчета за разделно изхвърляне на отпадъци в училища и градини

Аз детето | 2022-11-14

Чудесна идея: поставят кошчета за разделно изхвърляне на отпадъци в училища и градини

Във всички 175 училища и 195 детски градини в София ще бъдат предоставени поетапно кошчета за разделно изхвърляне на отпадъци. Първите три учебни заведения са 51-во „Елисавета Багряна“, 73-о „Владислав Граматик“ и 119-о „Михаил Арнаудов“. Това стана известно при представянето на първите съдове за разделно събиране на боклук в 51-во училище.

Инициативата е на Столичната община и започва пилотно с раздаване на 1000 кошчета за отделно събиране на хартия и картон, на пластмаса и метал, съобщава БТА. „С вас имаме важната задача да направим така, че всички деца и ученици в София да знаят какво да правят, за да помогнат да спасим планетата“, обърна се към учениците кметът на София Йорданка Фандъкова, която допълни, че разделното събиране е най-интелигентният начин за управление на отпадъците.

„Няма как ние, възрастните да не се стараем, за да ви осигурим да живеем в един по-чист град. Тъй като обаче вие пораствате, най-важната грижа е да се научите да изхвърляте разделно отпадъците и да помогнете това да стане и вкъщи“, подчерта от своя страна председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град