Инициативи

Начало | Инициативи | Навън излез и книга прочети в „Зелени библиотеки“

Навън излез и книга прочети в „Зелени библиотеки“

Аз детето | 2022-08-08

Навън излез и книга прочети в „Зелени библиотеки“

Една от най-успешните инициативи на Столична библиотека – лятната кампания „Зелени библиотеки“, насърчаваща четенето от най-ранна детска възраст и привличаща нови читателски публики, се организира за осма година през август в парковете на София. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община за БТА.

„За нас беше удоволствие да видим как само за ден 150 нови читатели получиха своите безплатни читателски карти за Столична библиотека“, каза заместник-кметът Мирослав Боршош, който присъства на събитието в Борисовата градина. Споделете книга – оставете и вземете любимо литературно произведение, прикани той читателите. В инициативата „Споделени книги – вземи, прочети, върни“ всеки може да дари ново прочетено заглавие от личната си библиотека и да вземе различно интересно издание.

Артпрограмата на „Зелени библиотеки“ включва срещи с любими поети, които раздават свои нови книги с автографи, интересни тематични изложби, музикални изпълнения на живо. Библиобусът, който разполага с 1500 тома – нови заглавия от съвременни и класически автори, също е на събитията. От него читателите на библиотеката могат да си изберат книги за дома. Всеки желаещ може да получи безплатна читателска карта.

„Зелени библиотеки“ се правят от 10:00 ч. до 14:00 ч. и продължават на 13 август (събота) в „Южен парк“, 14 август (неделя) в парк „Св. Троица“, 20 август (събота) в „Западен парк“, 21 август (неделя) в „Зоопарк – София“, 27 август (събота) в „Северен парк“, 28 август (неделя) в парк „Витоша“ – пред хижа „Алеко“.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град