За учители

Начало | За учители | С общо 2 милиона лева МОН ще финансира електронни дневници

С общо 2 милиона лева МОН ще финансира електронни дневници

Аз детето | 2019-08-13

С общо 2 милиона лева МОН ще финансира електронни дневници

Министерството на образованието и науката финансира всички училища в страната, които желаят да ползват електронни дневници през новата учебна година. За специализирания софтуер Министерството на образованието и науката (МОН) е заложило близо 2 милиона лева по националната програма „Информационни и комуникационни технологии“, съобщи пресцентърът на МОН. По националната програма са предвидени и средства за абонамент за доставка на интернет услуги за всички училища в страната, както и за оборудване на училищата и детските градини с хардуер и мултимедия за фронтално обучение. Училищата могат да изберат свободно доставчик на услугата и да заявят закупуването на електронен дневник до 3 септември 2019 г., като средствата, които ще получат, ще бъдат диференцирани спрямо броя на учениците им.

Електронните дневници следва да бъдат достъпни през стандартните браузъри и да функционират през мобилни устройства. Те трябва да имат модул за родители с безплатно известяване в реално време при постъпване на нова информация – оценки, отсъствия, съобщения от учители и други. Софтуерът ще дава възможност за въвеждане и извеждане на обобщена информация за работата в клас на учениците, за постиженията им по даден предмет, за активността и инициативността им, за отношенията със съучениците им и за други теми. Достъп до тази информация ще имат и заинтересувани учители, педагогически съветници или психолози, които работят с някои от децата.

Кандидатстването за тях, както и заявяването на средствата за електронни дневници ще стават през онлайн платформата на националните програми тук.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град