Инициативи

Начало | Инициативи | Разград посреща 250 деца от страната за фестивала „Като звездите“

Разград посреща 250 деца от страната за фестивала „Като звездите“

Аз детето | 2021-06-21

Разград посреща 250 деца от страната за фестивала „Като звездите“

Над 250 деца се очаква да дойдат в Разград за участие в XI-ия Национален пътуващ фестивал „Като звездите“ за деца в неравностойно положение, съобщиха от общината. Културната проява ще се проведе на 25 юни, на площада пред Общинския културен център. Организатор на събитието е сдружението с нестопанска цел „Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега“. Инициативата тази година се осъществява под патронажа на президента Румен Радев и на кмета на община Разград Денчо Бояджиев.

Очаква се държавният глава лично да открие събитието и да приветства участниците, посочват от общинската администрация. Своите певчески и танцувални заложби ще демонстрират деца от различни социални и образователни институции от страната. Разград ще бъде представен от потребители на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания „Подай ръка“ и Комплекса от центрове за деца без увреждания. Ще участват и изпълнители от класа по поп пеене и момичетата от Градския мажоретен състав при Центъра за работа с деца.

Фестивалът не е с конкурсен характер, защото организаторите са убедени, че всяко дете е личност и всички са много талантливи. Сред целите на инициативата са повишаване на степента на социална адаптивност на децата в неравностойно положение, както и преодоляване чувството на изолираност от обществото и привличане на общественото внимание към заложбите и таланта на децата, лишени от родителска грижа.

Background vector created by brgfx - www.freepik.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град