Инициативи

Начало | Инициативи | Ученици от Разград ще се забавляват и учат да опазват околната среда

Ученици от Разград ще се забавляват и учат да опазват околната среда

Аз детето | 2021-07-13

Ученици от Разград ще се забавляват и учат да опазват околната среда

Ученици от Разград ще се забавляват и учат да опазват околната среда чрез участие в програмата „Еко лято“. Проявата се организира от Центъра за ученическо техническо и научно творчество (ЦУТНТ) и се финансира от Община Разград по Програмата за екологично възпитание на децата на отдел „Опазване на околната среда“. Партньори в реализацията ѝ са различни институции. Инициативата съчетава участие в екологични занимания с познавателни дейности от различни сфери и възпитава децата да пазят града и околната среда чисти. В програмата тази година ще бъдат обхванати сто ученици от четвърти до осми клас, разпределени в групи на три смени.

За участие в първата смяна са се записали 50 деца. В продължение на две седмици младите еколози ще бъдат ангажирани с различни екологични дейности на открито. Предвидени са още здравни и образователни беседи, презентации и дискусии със специалисти по актуални теми. Ще бъдат организирани посещения на обекти с екологично значение, културни и образователни институции.

Заключителен елемент в края на всяка смяна от „Еко лято“ е лятната детска академия по безопасност. Занятията се провеждат на открито, като децата получават полезни знания за своята безопасност от представители на полицията, пожарната и БЧК.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град