Инициативи

Начало | Инициативи | Лятна заигралня организира през юли Обединеният детски комплекс в Търговище

Лятна заигралня организира през юли Обединеният детски комплекс в Търговище

Аз детето | 2021-07-05

Лятна заигралня организира през юли Обединеният детски комплекс в Търговище

Лятна заигралня организира през юли Центърът за подкрепа и личностно развитие – Обединен детски комплекс (ЦПЛР – ОДК) в Търговище. Заниманията са безплатни и са на тема „С игри и забавления професиите научи“, разказаха за БТА екипът кариерни консултанти Галина Колева и Виждан Шабан. Заниманията са подходящи за деца от 7 до 12 години.

Целта е запознаване с различни професии посредством рисуване, занимателни игри, апликиране, изработване на колажи, интерактивни игри и образователни филми. Ще бъдат сформирани две групи от по десет деца, а сбирките ще са всеки ден от 10.30 часа до обяд.

„Наблюденията ми от предишни години са, че децата проявяват интерес, идват с желание, дори настояват за по-голяма продължителност на часовете“, каза Колева. Екипът е подготвил програма със седем теми. Участниците в заигралнята ще опознават професии в букви и рисунки, както и тези, които се развиват в родния край; ще бъде организирано миниателие, в което ще се срещнат с професиите на ръчния труд.

Темата „Малките градинари“ ще „разкаже“ за професиите, свързани с природата. Ще има и кулинарни уроци – информативни и практически за по-лесно възприятие. Чрез артзанимания с рециклирани материали децата ще се опитат да пресъздадат професиите на бъдещето.

Заигралнята ще отвори врати на 6 юли в Школата за изобразителни изкуства към ОДК.

Photo by Sigmund on Unsplash



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град