Инициативи

Начало | Инициативи | В Първомай децата ще могат да споделят идеите си за развитие на града във „Влакче на мечтите“

В Първомай децата ще могат да споделят идеите си за развитие на града във „Влакче на мечтите“

Аз детето | 2021-06-24

В Първомай децата ще могат да споделят идеите си за развитие на града във „Влакче на мечтите“

„Влакче на мечтите“ ще бъде отворено в Първомай в градския парк! Инициативата е на Соник старт със съдействието на общината. Влакчето ще разполага с няколко вагончета изработени от естествени материали. Целта му е да приобщи децата да бъдат съпричастни към това, което се случва в града, а пък възрастните да чуят идеите им за бъдещето на Първомай.

Влакчето ще представлява пощенска кутия в която децата да пускат своите предложения за бъдещето на Първомай, а пък представители на общината ще четат техните писма. Мотото на инициативата е „Да надникнем в света на децата, да чуем техния глас, защото е важен за нас!“. Организаторите са подготвили празник със забавна програма, който ще зарадва децата и техните родители на откриването на 26 юни от 10:30 часа. Пред ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ ще бъдат разположени 6 шатри, всяка една от тях със специално послание.

В две от тях ще бъде провокиран талантът на малчуганите, където ще могат да развинтят въображението си и да рисуват тениски и камъчета. Любителите на спорта и състезанията ще могат да се включат в надпреварата Лъвски скок, и да станат истински олимпийци. Малките художници пък ще могат да рисуват на воля в една от шатрите и да се включат в създаването на истинска марка. Организаторите са помислили и затова как да остане спомен от прекрасния празник. Всеки присъстващ ще може да си направи моментна снимка, която ще получи веднага или пък ще може да я сподели и със своите близки и приятели в социалните мрежи. Кулминацията по време на тържествата ще е написването на най-дългото писмо – от децата до кмета.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град