новини детски

Начало | новини детски | Пролетта идва със „Сакъз Сардуня“, първата книга за деца на Елиф Шафак

Пролетта идва със „Сакъз Сардуня“, първата книга за деца на Елиф Шафак

Аз детето | 2016-03-21

Пролетта идва със „Сакъз Сардуня“, първата книга за деца на Елиф Шафак

Издателство „Егмонт“ представя „Сакъз Сардуня“ – първата книга за деца от популярната турска писателка Елиф Шафак. Романът може да се открие в хартиен и електронен формат от първия пролетен ден – 21-ви март. Добре позната на българските читатели с романите си за възрастни, този път умелата „разказвачка на истории“ е създала изпълнена с приключения цветна приказка, която със сигурност ще развълнува детското въображение.

Сакъз Сардуня е умно и любопитно момиче, изпълнено с невероятни идеи. Тя обаче има един проблем – мрази твърде необичайното си име, заради което редовно я тормозят в училище. Защо не е Роза, Виолета или Маргарита? Вместо това родителите ѝ са я кръстили на мушкатото... Тя е единствено дете и книгите са най-добрите ѝ приятели. Винаги, когато се чувства разстроена, търси утеха в приказките. И така един ден открива в училищната библиотека магически глобус, който ще промени живота й.

Елиф Шафак е най-четената турска писателка, утвърден и обичан автор на бестселъри. Творбите й са преведени на над 40 езика. Елиф е и сред най-активните обществени личности в социалните медии. Пише на турски и на английски, живяла е на Запад и на Изток и определя себе си като номад, космополит, любител на суфизма, пацифист, жена и майка.



Коментари
2 коментара

Павела , 14 г.,

Публикувано на 21.03.2016

И аз съм същата - имам грозно име и не си го харесвам, в по-предното ми училище ме тормозиха зареди него. И за нещастие съм единствено дете... Обожавам да чета книги и понеже в Трявна няма книги ходя в Габрово да си взимам. Много искам да прочета тази книга, за да какво се случва с момичето.

Марта , ,

Публикувано на 25.03.2016

Павела, името ти съвсем не е грозно, на мен ми харесва. Хората винаги се подиграват на различното. Ти си страхотна - колко от тях биха отишли до съседната улица за книга, камо ли до съседния град! Браво!

От редакцията: Съжаляваме, че се намесваме малко, но точно така и ние мислим точно като Марта! :-) Името ти е оригинално и интересно, за да отговаря на самата теб. ;-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град