новини детски

Начало | новини детски | Незабравимо пътуване с локомотива Баба Меца за Лазаровден и Цветница

Незабравимо пътуване с локомотива Баба Меца за Лазаровден и Цветница

Аз детето | 2016-04-14

Незабравимо пътуване с локомотива Баба Меца за Лазаровден и Цветница

На два от най-обичаните пролетни празници, Лазаровден и Цветница, „БДЖ – Пътнически превози“ кани своите пътници на атракционно пътуване до Черепишкия манастир. Пътуването ще се осъществи на 23-ти и 24-ти април от София до Черепишкия манастир с най-мощния парен локомотив Баба Меца. Общо 4 вагона ще тръгнат и в двата дни. Предварителната продажба на билети за атракционното пътуване започна от 12 април на касите на Централна гара и железопътните бюра на ул. „Гурко“ и в НДК.

И в двата дни, празничният влак, с уникалния ретро локомотив, на който някога е работил като огняр и самият Вапцаров, ще мине през живописното Искърско дефиле, за да отведе желаещите до един от най-интересните и стари манастири в България. Историята на Черепишката обител датира още от Средновековието и през годините се свързва с имената на Пимен Зографски, Софроний Врачански, Иван Вазов и Алеко Константинов.

Произведеният през 1931 година парен локомотив № 4603, известен още като Баба Меца, ще бъде част от празнично атракционно пътуване до Черепишкия манастир. Атракционното пътуване ще тръгне от Централна гара в 9.15 часа и в събота, и в неделя, като в 11.00 часа ще е на гара Черепиш. Връщането ще е към 16.00 часа.

За атракционното пътуване има около 320 места. Билетите са двупосочни и в цената влизат запазени места за отиване и връщане. Цената на един билет е 17 лева, като в първите дни има промоционални пакети за двама за 28 лева, като те ще са в продажба до изчерпване на количествата.

Деца до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно, но без запазено място и трябва да са задължително с придружител, уточниха от БДЖ.

Снимка: bdz.bg/Константин Планински



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град