новини детски

Начало | новини детски | Напишете писмо до себе си в конкурса на „Български пощи“

Напишете писмо до себе си в конкурса на „Български пощи“

Аз детето | 2016-03-09

Напишете писмо до себе си в конкурса на „Български пощи“

„Български пощи“ ЕАД стартира националния етап от 45-ия международен епистоларен конкурс на Всемирния пощенски съюз за млади хора на тема „Напишете писмо до Вашето 45-годишно АЗ“.

Според конкурсните правила само деца на възраст до 15 години могат да участват в международното състезание. То се организира от задължените пощенски оператори и писмата се изпращат чрез тях. Международното бюро на ВПС не приема съчинения, изпратени от училища или от частни лица. Всяка от детските творби трябва да бъде написана като писмо до приятел, близък, известна личност и да съдържа всички обичайни за писмото елементи като адрес на подател и получател, обръщение, поздрави, подпис.

Изискването е съчинението да съдържа не повече от 1000 думи. Авторите следва да се въздържат от изтъкването на всякакви политически или религиозни мнения.

Желаещите да участват в конкурса, които отговарят на възрастовите условия, могат да изпратят своите съчинения не по-късно от 31 март 2016 година на адрес: „Български пощи“ ЕАД, ул. „Акад. Стефан Младенов“ 1, бл. 31, 1700 София, за епистоларния конкурс.

Съчинението трябва да е придружено с писмо, съдържащо информация за неговия автор – три имена и адрес, пол, възраст, дата на раждане, име и адрес на училището, клас, копие от ученическата карта и телефон за връзка. След националното класиране писмото-победител ще бъде изпратено за участие в международната надпревара с другите национални победители.

Отличените от „Български пощи“ ЕАД послания ще получат своите награди и поощрения в навечерието на Световния ден на пощата – 9 октомври.



Коментари
2 коментара

Плами , 13 г.,

Публикувано на 11.03.2016

До редакцията: Само не разбрах това където пише "напишете писмо до вашето 45-годишно аз" това ли е темата на писмото? Ако не е темата, каква е тогава? Писмо до приятел, или незнам, обърках се?!

От редакцията: Доста уместен въпрос! Говорихме с организаторите от български пощи и те обясниха, че темата е писмо до 45-годишното ти аз, но писмото трябва да е написано така, че все едно го пишеш до приятел и да има всички обичайни неща, които има едно писмо. Надяваме се, сега е по-ясно. Ако има нещо питай.

Веси , ,

Публикувано на 16.03.2016

До редакцията: А може ли просто да напиша писмото до себе си, като си се представям след години, да напиша очакванията си за мен, а след това да се обърна с молба към 45 годишното си аз? Или трябва задължително да е до някого друг, но да става въпрос за мен? Малко не схващам идеята на конкурса.

От редакцията: Здравей, говорихме с Български пощи, защото наистина не са го описали много ясно и от там ни казаха, че точно това се има предвид, да се обърнеш към 45-годишното си ти, което може да е станало известен певица или нещо друго. :-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град