новини детски

Начало | новини детски | Музеи с безплатен вход за ученици и учители за Освобождението на България

Музеи с безплатен вход за ученици и учители за Освобождението на България

Аз детето | 2016-03-02

Музеи с безплатен вход за ученици и учители за Освобождението на България

По повод националния ни празник – 3-ти март, вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева и министърът на културата Вежди Рашидов организират отваряне на държавните музеи безплатно за ученици и учители. Те ще могат да ги посещават без да плащат за вход срещу представяне на ученическа карта и книжка за учениците, а за учителите със служебна карта или бележка. Инициативата е свързана с националния празник и ще важи за 3-ти и 4-ти март 2016 г. (четвъртък и петък).

Целта на инициативата е запознаване с българската история и традиции. Безплатният вход ще важи за осем държавни музея – Националния исторически музей, Националната галерия в София (включително квадрат 500), за Националния политехнически музей в София (само на 3 март), Националния музей „Земята и хората“ в София, за Националния литературен музей в София, Националния музей Шипка-Бузлуджа в Казанлък, за Музея „Христо Ботев“ в Калофер и за Музея „Васил Левски“ в Карлово.

Специално за националния празник, на 3-ти март посетителите на Националния военноисторически музей пък ще имат уникалната възможност да видят експонирана само за този ден най-голямата светиня на Българското освобождение – оригиналът на Самарското знаме.

За всички посетители ще има и вход свободен в Софийския зоопарк от 8 до 17 ч. на 3-ти март!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град