покани

Начало | покани | Проф. Пимпирев ще разказва за експедициите си до Антарктида в „Музейко“

Проф. Пимпирев ще разказва за експедициите си до Антарктида в „Музейко“

Аз детето | 2023-11-15

Проф. Пимпирев ще разказва за експедициите си до Антарктида в „Музейко“

Общински културен институт научно-образователен детски център „Музейко“ има удоволствието да обяви своя специален гост – професор Христо Пимпирев – председател на Българския антарктически институт, който ще сподели вълнуващи истории и моменти от своите невероятни експедиции до Антарктида пред посетителите в „Музейко“ на 18 ноември от 11 ч., съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Професор Христо Пимпирев, изследовател и учен, е национално съкровище на знания от Антарктида. Той е участвал в множество експедиции на края на света и е натрупал несравним опит и познания за този удивителен континент. Ще разкаже пред децата в „Музейко“ за своите вълнуващи приключения от Антарктида, както и за уникалния свят на този отдалечен и невероятен континент. Децата ще се запознаят с плановете на българските учени в предстоящата експедиция, тази зима.

Събитието ще се проведе в „Музейко“ на 18 ноември и ще бъде идеалната възможност за децата и техните семейства да научат повече за Антарктида и за това какво означава да бъдеш изследовател на крайбрежията на света. Професор Пимпирев ще отговори на въпросите на младите любопитни умове и ще им разкаже за науката, която стои зад изследването на Антарктида.

Събитието се провежда съвместно от Българския антарктически институт и Общинският културен институт „Музейко“, с подкрепата на Столична община и ще бъде съпроводено от интересна програма, която ще включва различни образователни активности, свързани с Антарктида.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град