покани

Начало | покани | Делфинариум Варна подарява безплатни коледни представления за децата

Делфинариум Варна подарява безплатни коледни представления за децата

Аз детето | 2023-12-13

Делфинариум Варна подарява безплатни коледни представления за децата

„Делфинариум Варна“ организира безплатни коледни представления за децата и на 16 декември 2023 г. от 10:30, 12:00 и 15:30 часа. Цените на билетите за възрастни ще бъдат само по 12 лева. Всички места за представленията на 17 декември вече са запълнени!

Малчуганите ще могат да видят какви подаръци е приготвил Дядо Коледа на делфините, посочват от делфинариума. И малки, и големи ще се насладят на песни, танци, волейбол и футбол, както и въртене на обръчи заедно с морските бозайници.

Дядо Коледа ще зададе въпроси за живота и анатомията на делфините. Тези от вас, които отговорят правилно ще получат награди от самия него! И понеже искаме да ви помогнем, тайничко погледнахме в Торбата с Въпросите на Дядо Коледа и ето какво научихме:

Въпрос 1: Делфинът риба ли е?

Не. Въпреки че външно приличат на големи риби. Делфините са бозайници, топлокръвни са, дишат с белите си дробове, раждат малките си живи и ги кърмят чрез млечни жлези.

Въпрос 2: Как дишат делфините?

Делфините нямат хриле като рибите, затова не могат да дишат под вода. Те трябва да излизат на повърхността, за да поемат въздух. Делфините не дишат през устата си и нямат ноздри като хората. Вместо това, те имат отвор за дишане на горната част на главата си, който могат да отварят и затварят, за да дишат.

Въпрос 3: Колко делфина живеят в Делфинариума?

Пет: Кимбо, Доли, Йоана, Бимбо и Флипър.

Научете тези въпроси и техните отговори, елате на 16 декември 2023 г. в „Делфинариум Варна“ и може да спечелите някоя от специалните награди на Дядо Коледа!

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град