покани

Начало | покани | Деца ще създават роботи в работилница на „Музейко“

Деца ще създават роботи в работилница на „Музейко“

Аз детето | 2023-11-02

Деца ще създават роботи в работилница на „Музейко“

Създаване на роботи, експерименти със светлината и писане с 3D писалки са сред активностите, които „Музейко“ включва в програмата си на 4 ноември, съобщават от детския музей. Заниманията са озаглавени „Maker`s Day: Роботосъздатели“ и са подходящи за деца над 8-годишна възраст, уточняват от екипа на „Музейко“.

„Айнщайн е казал, че за да изобретяваш, са ти необходими две неща – въображение и купчина отпадъци. Всеки един робот е създаден за специална мисия, а вашият малчуган ще е неговият изобретател. Използвайки различните материали, ще направи свой модел на робот и ще ни разкаже каква мисия ще изпълнява“, казват от „Музейко“.

Ще има и експеримент, с който да се покаже на децата функцията на светлината като физичен феномен и къде във всекидневието ни се крие тя. Малките посетители ще могат да се докоснат и до 3D технологиите, като използват писалки. С тях ще направят свой проект, който да отнесат у дома си, допълват от екипа на музея. Дейвид Йорданов, преподавател от Американския колеж, както и негови ученици, ще участват в различни състезания с разработени от тях роботи.

„Нашите малки посетители ще могат да се срещнат с тези изобретатели и техните творения“, казват от „Музейко“. В артзоната децата ще могат да изработят своя картичка робот. Ще има и забавна демонстрация на дъждовен облак. В нея децата ще се запознаят с различни факти за кръговрата на водата в природата, какво е дъждът и защо вали от облаците. А в планетариума малчуганите ще се „разходят“ из Слънчевата система и ще научат каква приказка се крие зад съзвездията над нас.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град