игри в дома

Начало | игри в дома | Продължавай да броиш – проста, но забавна игра за малки и големи

Продължавай да броиш – проста, но забавна игра за малки и големи

Аз детето | 2023-05-05

Продължавай да броиш – проста, но забавна игра за малки и големи

В тези дъждовни и самотни дни у дома не ти остава голям избор за забавления. Особено пък, когато и да поканиш приятелчета вкъщи е малко по-сложно от преди! Но това не означава, че забавлението трябва да спира! Всъщност далеч от смартфона на който висиш цял ден и сложните компютърни игри, които карат лаптопа ти да прегрява и да иска почивка, има една много проста, но много забавна игра, която смятаме, че ще се хареса на цялото ви семейство. От малките братчета и сестрички, та чак до родителите ви, които сигурно често казват, че имат друга работа. Но не и този път! Всички у дома ще искат да опитат тази лесна, но забавна игра със съвсем прости правила!

Какви са те ли? Много просто – ще ви трябват карти или пък 2 зарчета! Или пък тесте карти и едно зарче! Каквато и комбинация от тези да имате ще стане! От картите обаче трябва да оставите само тези с цифрите. После се настанете удобно в кръг на пода или пък около масата и играта може да започне! Правилата са прости – поставяте картите с лицето надолу на купчинка или пък двама от вас да вземат по едно зарче или пък един зарче, а друг да тегли карта. След това е лесно! Изтегляте картата и хвърляте зарчето и започвате да броите до това число, което ви се е паднало. Но едновременно и силно на глас. Каква е целта? Много просто – да объркате другия, като в същото време не обърквате вашето броене.

Да кажем например, че вие сте изтеглил карта десетка, а баща ви е хвърлил числото 6 със зарчето. Тогава и двамата започвате да броите от 1 до 6 или 10 и този, който не обърка броенето остава в играта, а другият излиза от нея. Така правите двама по двама, докато в играта остане само един, който естествено ще е победителят.

Звучи просто, но ви гарантираме, че е много забавно!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град