игри в дома

Начало | игри в дома | 5 забавни неща, които да правите у дома, когато времето навън е лошо

5 забавни неща, които да правите у дома, когато времето навън е лошо

Аз детето | 2023-05-10

5 забавни неща, които да правите у дома, когато времето навън е лошо

Какво време само, а? Уж зимата мина, а пък навън е студено, ветровито и дори няма слънце. Поне да имаше слънце, щеше да махне ефекта от студения вятър, обаче няма... Вярно, можете да излезете за малко навън, но не е същото. Само след 10 минути ще ви се иска да не сте настоявали толкова, защото на такова време нищо не е приятно да се прави. Но все някога ще се оправи, след дъжда винаги има слънце, нали? И докато чакаме то отново да ни зарадва с топлите си лъчи, предлагаме ви няколко забавни неща, на които да си играете у дома.

Направете изсъхнали на въздух творения от глина

Такава глина вече се продава почти навсякъде, не цапа много, но в същото време е забавна. С малко търпение, въображение и темперни бои можете да направите невероятни произведения. Може да са плодове, цветя, любимите ви герои. Може да си направите състезание с приятелите и семейството за най-красиво творение, да ги снимате, за да се похвалите с тях в интернет, а и ще ви останат чудесен спомен.

Игра на дама у дома с фолио с балончета

Играта на дама на открито е класика от детството на всеки; въпреки това, не значи, че не може и вътре. Вземете си опаковъчно фолио с балончета и ще стане много вълнуваща игра. Лесно е да се създаде. Изрежете фолиото в равни квадратни форми, с черно тиксо или друга цветна лепенка залепете числата, подредете дамата и готово. Знаете правилата, нали?

Голямо зарче? Защо не?

Играта е проста: вземете си голямо зарче от магазина за играчки. Върху лист хартия напишете числата от зарчето, а срещу тях упражнение, което трябва да се изпълни, като например: жабешки скокове, заешки подскоци, високи колена, тичане на място, подскоци, стоене на един крак. После хвърляте зарчето и трябва да изпълните това, което ви се е паднало. Като с всяко хвърляне го правите с 5 секунди по-дълго. Забавно е, активно е и освобождава част от задържаната енергия, която иначе хабите навън.

Правете анимационни видеоклипове със стоп-моушън

Доста забавна дейност, която ще ви ангажира цял ден. Но какво точно е това можете да прочетете тук!

Направете „буркани за скука“

Обмислете заедно някои идеи за забавни дейности на закрито, които да правите, когато ви е скучно. Някои от тях са например: нарисувайте комикс, изпечете браунита, поставете куклено представление – тук възможностите са безкрайни. Напишете ги на листчета и после ги поставете в свой личен „буркан за скука“. Можете да направите и няколко: един само за вас и един буркан за семейно забавление. Така ще видите как отново е топло навън и ще си имате резервен план за следващия студен ден!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град