игри в дома

Начало | игри в дома | За банята или навън: кули от сапунени мехури направи и се забавлявай точно ти

За банята или навън: кули от сапунени мехури направи и се забавлявай точно ти

Аз детето | 2023-12-22

За банята или навън: кули от сапунени мехури направи и се забавлявай точно ти

Нуждаете се от дейност с която да се забавлявате, докато сте в банята или пък с която да забавлявате вашите малки брат и сестра, докато родителите ви са заети с пазар или приготвяне на храна? Изградете няколко кули със сапунени мехурчета! Всички деца обичат да строят големи, пухкави кули с мехурчета, а родителите ще харесат колко бързо и лесно е това занимание за правене и почистване! Има ли дете, което не обича балончета?

За тази проста, но забавна игра ще ви трябват:

  • чаши по една за всеки от вас
  • вода
  • сламки за пиене
  • няколко капки течен препарат за съдове
  • плитка тава, за да задържа преливащи мехурчета

А кулата се строи ето така:

Сложете малко количество вода във всяка чаша и добавете няколко капки препарат за съдове. Поставете чашите в плитката си тава и вземете сламка за пиене! Преди да започнете, помнете, че трябва да издухвате, а не да засмуквате, или ще имате пълна уста със сапунена вода. Сега, когато всички са наясно с процеса на издухване пъхнете сламката в чашата си и духайте! И разбира се, тук започва забавлението.

Първо, звукът от цялото това клокочене и бълбукане, което се случва в чашите, звучи страхотно. След това, разбира се, има мехурчета! Толкова е страхотно да гледаш колко бързо растат и се разширяват, преливайки по ръбовете на чашата. Колкото повече духате, толкова по-голяма и по-висока става купчината мехурчета. Наричаме ги балонни кули. Те са доста готини. Те се клатят и ако успеете да ги издигнете достатъчно високо, накрая се преобръщат. Забавно е да видим кой може да направи най-голямата балонна кула.

Също така е забавно да пъхнеш пръсти в кулата от мехурчета, за да откриеш колко невероятно леки и ефирни са! А ако се облечете топло и навън е достатъчно студено, може дори да замръзнат, ще е доста интересно. Или пък ако не е – да ги издуха вятърът, или ако е слънчево – да блестят. А в банята... е там знаете какво забавление може да стане!

Ако обичате мехурчетата ето още идеи за забавление:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град