игри в дома

Начало | игри в дома | Топ 5 весели неща, които да правите по време на дъжда!

Топ 5 весели неща, които да правите по време на дъжда!

Аз детето | 2023-04-03

Топ 5 весели неща, които да правите по време на дъжда!

Много деца са склонни да развалят настроението си макар че са лятна ваканция в дъждовни дни и да недоволстват от всичко, което идва заедно с тях. Понякога дори и по-малкото светлина, която идва с тъмните буреносни облаци навън е проблем. А пък какво остава, когато навън завали и дъжд. Заради него по-голямата част от дейностите на открито трябва да спрат, а те са точно това, което сте очаквали с нетърпение, нали? И докато това може и да са основателни причини да се мисли, че дъждовното време ще ви скапе деня като развали всичките ви планове, не бързайте с изводите! Има много забавни начини да прекарате един дъждовен ден, които не изискват да сте навън. Всъщност, след като веднъж започнете няколко от предложените дейности, може да забравите, че изобщо вали. Така че тук ви предлагаме пет от нашите най-забавни начини да запазим децата щастливи в дъждовен ден през лятото.

Постройте си крепост от одеяла у дома

Не са ли крепостите от одеяла най-забавните? Нима никога не сте опитвали! Тогава вземете всяко одеяло, чаршафи и възглавници у дома и направете по свой дизайн най-епичната крепост. Закрепете вашата крепост със столове и всякакви мебели подходящи у дома и ще видите колко готино ще се получи. Веднага след като е готова ще си измислите хиляди забавни игри. Такива крепости са едни от онези дейности, които наистина притежават безкрайни възможности за веселба и игра.

Организирайте си състезание по готвене

Всеки обича да пече и яде, когато навън вали, нали? Защо не се проведе състезание за готвене през следващия дъждовен ден, за да видите кой от семейството ви има потенциала да стане следващия най-велик готвач в света? Изберете достатъчно лесна рецепта, така че всеки да може да участва и след това се забавлявайте докато готвите и докато опитвате приготвеното. Освен това към тази дейност има и супер бонус – ще прекарате време със семейството и като нищо ще научите умения полезни за цял живот.

Гледайте забавен филм

Липсата на слънце навън всъщност създава идеалната атмосфера за гледане на филм. Може да е някой, който искате да видите от дълго време или пък ваш любим, който сте позабравили.

Лов на съкровища!

Още една идея за интересно занимание за малки и големи е подбудата на любопитството, организирайки лов на съкровища! Скрийте определен обект, например торбата с лакомства за по-късната кино вечер. Паралелно с това, напишете загадки, отговори или просто напътствия на малки листчета, които може да пъхнете из къщата или апартамента ви. Впечатляващ старт за всички би бил, ако връчите една карта, на която е отбелязана с „Х“ първата находка и нека търсенето на голямото съкровище започне!

Настолни игри

Това, което децата, а и всяка компания харесва, е да сте заедно и да прекарвате времето си по начин, който ви сплотява и забавлява... без никакви цели или нужда от план. А настолните игри могат както да ви забавляват, така и да подпомогнат в развиването на уменията за социализиране в група. Чрез някои игри също може да научите и много интересни факти и да натрупате знания по лесен и забавен начин.



Коментари
1 коментар

Катрин , 10 г.,

Публикувано на 17.04.2023

благодаря за прекрасните идеи

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град