покани

Начало | покани | Повече от 40 артисти ще се включат в първия по рода си онлайн фестивал у нас – „Virus on-line festival“ – ще има много забавление за цялото семейство

Повече от 40 артисти ще се включат в първия по рода си онлайн фестивал у нас – „Virus on-line festival“ – ще има много забавление за цялото семейство

Аз детето | 2020-04-24

Повече от 40 артисти ще се включат в първия по рода си онлайн фестивал у нас – „Virus on-line festival“ – ще има много забавление за цялото семейство

Културният живот по време на пандемия се пренесе във виртуалното пространство. А как се адаптират потребителите на забавления и артистите по време на криза? „За всички това, което преживяваме в момента, е нещо ново и различно. Част от хората и от едната, и от другата страна са бързо адаптивни и приемат промените по-лесно, търсейки своите решения. За други е трудно и възприемат промените като наложени ограничения и лишения“, казва пред БНР, Николай Тодоров, част от екипа на първия онлайн фестивал, който предстои да се проведе в България от 24 до 26 април.

Новината за първия онлайн фестивал в България „Virus on-line festival“ предизвика голям интерес и десетки артисти от цялата страна вече се включиха в програмата му. Концерти, театър, артработилници, кулинарни демонстрации, шоу програми, фокуси, спорт, туристически турове на живо са само част от събитията, към които всеки може да се присъедини онлайн напълно безплатно, без да се налага да става от дивана вкъщи! Една от изненадите в програмата е актьорът Китодар Тодоров, който ще влезе в неочаквана за феновете му нестандартна роля – ще направи на живо своя кулинарна демонстрация и ще ви разкаже тънкостите на приготвяне на любимото му ястие. При това на живо, онлайн, директно у вас! Всеки фестивален ден ще приключва с концерти на любими групи – „Ревю“, „Обратен ефект“, „Керана и космонавтите“, „Леб и вино“, XhusBand и Yavi вече загряват за новия формат.

Димо от P.I.F. също ще излезе от познатото си амплоа и като дипломиран актьор ще пресъздаде някои от най-обичаните детски приказки, написани от Джани Родари! Мадлен Алгафари се включва с представяне на книгата си „Приказки за пораснали деца“, а „ХаХаХа Импро театър“ ще ви разсмеят с уникалните си представления, които достигат съвсем нови измерения в онлайн среда! В програмата на фестивала ще се включват и четирима от най-добрите готвачи от Института за кулинарно изкуство към Висшето училище по мениджмънт във Варна, които ще отправят своите вкусни предизвикателства към всички пристрастени кулинари. Ще можете не само да гледате кулинарните им демонстрации, но и да се опитате да приложите наученото в реално време, в собствената си кухня!

И това не е всичко – онлайн фестивалът „Вирус“ ще запълни целия ви уикенд с куклен театър, курсове по фотография, стоп моушън анимация, астрология, виц дуели, уроци по графити, туристически турове и шоу програми, пилатес и много други атрактивни събития. Част от участниците ще бъдат включвани в платформата от домовете си, от собствени студия и ателиета, а за други ще бъдат създадени специални сцени за онлайн предавания във Варна и София.

Проследяването на активностите на живо във виртуалното пространство ще е възможно и през Youtube канала на фестивала и страницата му във Фейсбук. То ще е напълно безплатно и олекотено – няма да се изисква регистрация или предоставяне на лични данни. Предвидено е обаче при желание от страна на потребителя, различните изпълнения да бъдат подкрепени чрез закупуване на виртуален билет.

Днес е и първият фестивален ден, а организаторите са приготвили следните забавления:

  • 16:00 – Dimo Stoyanov Pif чете детски приказки
  • 17:00 – Детска артработилничка
  • 18:00 – MTV танци
  • 20:00 – Фокуси с Arsen Magic
  • 20:00 – Концерт на Yavi
  • 21:00 – Виц дуели
  • 21:00 – Концерт на 15 години ЛЕБ И ВИНО


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град