покани

Начало | покани | „Приказките на госпожа Виола“ продължават да радват варненските деца и през януари с безплатен концерт

„Приказките на госпожа Виола“ продължават да радват варненските деца и през януари с безплатен концерт

Аз детето | 2020-01-20

„Приказките на госпожа Виола“ продължават да радват варненските деца и през януари с безплатен концерт

Блестящо начало на музикалната година слагат малките и млади музиканти от Националното училище по изкуства „Добри Христов“ с концерта „Танците продължават!“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Първият за годината спектакъл от поредицата „Приказките на Госпожа Виола“ от съпътстващата програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2020 ще бъде на 26 януари 2020 от 11 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Малките музиканти и техните преподаватели ще отдадат своя жест на почит към великия композитор Лудвиг ван Бетовен. С „Ода на радостта“ ще бъдат отбелязани 250 години от неговото рождение. Симпатичните пиеси „Контраданси“, които вече прозвучаха на новогодишния концерт на Виенската филхармония, ще чуем в изпълнение на музикантите от Младежкия симфоничен оркестър и малките балерини и балетисти от НУИ „Добри Христов“. Както винаги, танцовата сюита ще бъде мащабна, разкошна и разпръскваща онази красота, която само балетът може да постигне.

Поредица от солисти на различна възраст ще изпълнят пред публика и други бравурни творби като „Неаполитански танц“ от Пьотр Илич Чайковски, „Танц на огъня“ от Мануел де Файа и „Танго“ на Гардел. Пъстрота и несравним български ритъм в концерта ще внесат фолклорните изпълнения „Калино-малино“, гайдарите с „Трите пъти“ и „Хоро стакато“, изпълнено на ксилофон и пиано. Веселата гвардия цигулари от „Виолино“ отново репетира обичан от публиката съвременен хит, който ще изпълни на сцената.

На финала под палката на маестро Страцимир Павлов ще прозвучи „Радецки марш“ на Щраус. Легендарната творба на Щраус, която носи искрите на новата година във Виена, а и у нас, ще покаже на малките зрители що е то марш като танц и като музика.

„Танците продължават!“ обещава да бъде една богата на жанрове и стилове продукция на преподавателите и учениците от НУИ „Добри Христов“ във Варна. Малките музиканти и артисти влагат много сърце, вълнение и старание, за да се покажат като бъдещи професионалисти от висока класа и да пленят публиката с изпълненията си.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град