покани

Начало | покани | Художничката Нуша Роянова започва поредица онлайн уроци по творчество за деца

Художничката Нуша Роянова започва поредица онлайн уроци по творчество за деца

Аз детето | 2020-05-21

Художничката Нуша Роянова започва поредица онлайн уроци по творчество за деца

Художничката и детска писателка Нуша Роянова започва поредица виртуални уроци с креативни проекти за малки и големи. Основателката на издателство „Дъбови листа“, която от девет години има и своя школа за рисуване в град Варна, ще представя всяка сряда по един артпроект, вдъхновен от героите в поредицата „Джак и Ема“ и картинната книга „Жабчето Жо“.

Поредицата „Цветни приключения с Нуша Роянова“ има за цел да стимулира творческото мислене на децата, тяхната любов към книгите и да осигури възможност за интересни занимания в месеците на лятна ваканция. Авторката ще представи различни техники на рисуване и приложни техники, работа с глина, хартия, с природни материали и текстил.

„В нашата школа по рисуване, докато децата се занимават с техническата част на задачите, аз обичам да им разказвам истории и да им чета различни книжки, защото вярвам, че изкуствата вървят ръка за ръка“, споделя Нуша Роянова. Именно от тези истории се раждат и книгите в поредицата „Джак и Ема“. В следващите седмици те ще оживеят и виртуално. Освен интересен проект, който да могат да осъществят у дома сами или с помощта на родител, във всяко видео децата ще могат да чуят и откъс от книжката, който го е вдъхновил.

„Много ви обичам, дечица, и нямам търпение да стартираме „Цветни приключения с Нуша Роянова!“, казва развълнуваната авторка. Видео поредицата ще бъде достъпна във Facebook страницата, в Instagram и Youtube канала на издателството, както и в блога на „Дъбови листа“. Там ще могат да бъдат открити и статии, в които ще са описани подробно инструкциите и необходимите материали за всяко „цветно приключение“.

Първото видео с творчески проект ще бъде публикувано на 27 май.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град