покани

Начало | покани | От 1 юни: безплатни работилници за деца, които обичат да четат и мечтаят да пишат

От 1 юни: безплатни работилници за деца, които обичат да четат и мечтаят да пишат

Аз детето | 2020-05-24

От 1 юни: безплатни работилници за деца, които обичат да четат и мечтаят да пишат

  • Да пишем с вдъхновение или по план?
  • Какъв е пътят от идеята до историята?
  • Как да създадем приключенска история?
  • Как да представим любимите си книги?
  • Как да разпознаваме фалшивите новини?
  • Как да направим карикатура?

Това са част от въпросите, на които децата могат да намерят най-точните отговори от най-добрите ментори. Условието е само едно – да се запишат за тазгодишното издание на кампанията, посветена изцяло на децата, които обичат да четат и мечтаят да пишат – „Национална седмица на детската книга“. Третото издание на инициативата ще се проведе от 1 до 7 юни в нов актуален формат – онлайн в платформата URBO, а участие ще вземат едни от най-големите имена в българската литература, музиканти, артисти, художници и най-популярните лица от ефира на bTV. Кампанията се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“ и в партньорство с издателство „Просвета“ и URBO.

В продължение на една седмица таланти в две възрастови групи – от 7 до 10 и от 11 до 14 години – ще имат възможността да участват безплатно през екраните си в 14 творчески работилници, в които ще развиват уменията си на писатели и художници и ще се учат от менторите си по забавен и увлекателен начин. За малките творци са подготвени редица нови приключения и предизвикателства, които обаче няма да посрещнат сами. На помощ идват техните ментори: Александър Секулов, Катя Антонова, Антон Хекимян, Нуша Роянова, Станислава Цалова, Чавдар Николов, Александър Кръстев и Мила Ташева, Вал Стоева, Жени Лечева и Иван Раденков.

Обичани детски книжки за деца от 0 до 99 г. и за цялото семейство пък ще четат певицата Поли Генова, водещият на вечерното забавно шоу по bTV Николаос Цитиридис, актрисата Мая Бежанска и водещата на спортните новини по bTV Флорина Иванова.

Накрая децата, представили се най-добре по време на творческите ателиета, ще спечелят титлите за най-добър „Малък голям писател“ и „Малък голям художник“, пишат от clubz.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град