сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Постави, завърти и яйцето хубаво боядисай ти!

Постави, завърти и яйцето хубаво боядисай ти!

Аз детето | 2021-04-19

Постави, завърти и яйцето хубаво боядисай ти!

Как боядисвате яйцата за Великден? В бурканчета или купички с разтворена в тях боя. Поставяте ги за известно време в боята и те стават цветни и красиви. Можете да ги направите шарени с помощта на класическия начин с памук или пък да използвате някоя по-особена техника, като например боядисване със сладкарска сметана... Мислите си, че това е необичайно.... Тогава се пригответе да бъдете шашнати. Днес ще ви покажем една идея за шарени яйца, която, обзалагаме се, не сте подозирали, че съществува. Обаче с нея яйцата стават много красиви и шарени, а боядисването им е направо като игра. Готови ли сте? Да действаме тогава!

За да осъществите тази прекрасна идея ще ви трябват:

  • чифт домакински ръкавици
  • тава
  • хартия за печене
  • твърдо сварени и изстинали яйца
  • боя за храна, но задължително течна

Прави се много лесно и е много забавно!

Първо постелете тавата с хартия за печене, така че да се покрива цялото дъно. След това си сложете домакинските ръкавици и капнете тук-там боя за храна. Колкото повече боя, толкова по-цветно ще бъде. Това обаче си решавате вие. Можете да оцветите яйцето с два цвята, а може и с повече. Ако пък сте по-творчески настроени, с помощта на клечка за зъби или памук можете да разнесете боята насам-натам по хартията за още по-интересен ефект.

След това и самото оцветяване. Хванете яйцето, поставете го в тавата и с помощта на ръцете си, добре защитени с ръкавиците, го въргаляйте насам-натам по тавичката. Разбира се не натискайте много, за да не се счупи. Даже няма нужда от натиск, а по-скоро от повече въргаляне. Става цветно, красиво и забавно. Така можете да боядисате колкото си искате яйца, но имайте предвид, че след едно известно време трябва отново да капнете боя, защото изсъхва.

Това е! Боядисване като на истинска игра!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град