сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Постави, завърти и яйцето хубаво боядисай ти!

Постави, завърти и яйцето хубаво боядисай ти!

Аз детето | 2021-04-19

Постави, завърти и яйцето хубаво боядисай ти!

Как боядисвате яйцата за Великден? В бурканчета или купички с разтворена в тях боя. Поставяте ги за известно време в боята и те стават цветни и красиви. Можете да ги направите шарени с помощта на класическия начин с памук или пък да използвате някоя по-особена техника, като например боядисване със сладкарска сметана... Мислите си, че това е необичайно.... Тогава се пригответе да бъдете шашнати. Днес ще ви покажем една идея за шарени яйца, която, обзалагаме се, не сте подозирали, че съществува. Обаче с нея яйцата стават много красиви и шарени, а боядисването им е направо като игра. Готови ли сте? Да действаме тогава!

За да осъществите тази прекрасна идея ще ви трябват:

  • чифт домакински ръкавици
  • тава
  • хартия за печене
  • твърдо сварени и изстинали яйца
  • боя за храна, но задължително течна

Прави се много лесно и е много забавно!

Първо постелете тавата с хартия за печене, така че да се покрива цялото дъно. След това си сложете домакинските ръкавици и капнете тук-там боя за храна. Колкото повече боя, толкова по-цветно ще бъде. Това обаче си решавате вие. Можете да оцветите яйцето с два цвята, а може и с повече. Ако пък сте по-творчески настроени, с помощта на клечка за зъби или памук можете да разнесете боята насам-натам по хартията за още по-интересен ефект.

След това и самото оцветяване. Хванете яйцето, поставете го в тавата и с помощта на ръцете си, добре защитени с ръкавиците, го въргаляйте насам-натам по тавичката. Разбира се не натискайте много, за да не се счупи. Даже няма нужда от натиск, а по-скоро от повече въргаляне. Става цветно, красиво и забавно. Така можете да боядисате колкото си искате яйца, но имайте предвид, че след едно известно време трябва отново да капнете боя, защото изсъхва.

Това е! Боядисване като на истинска игра!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град