сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Ръчичката си очертай и красив лилиум създай

Ръчичката си очертай и красив лилиум създай

Аз детето | 2021-03-23

Ръчичката си очертай и красив лилиум създай

Вземете лист хартия и молив, ако имате цветен ще е по-хубаво, но и с бял става и си очертайте дланта, като я поставите на листа с леко разперени пръсти. Не се шегуваме, направете го веднага, а след това се върнете да прочетете, защото от това нещо можете да направите най-красивия и интересен лилиум. Крем, още крин, замбак, лилиум или лилия, е род растения от семейство Кремови. Произхождат от така наречения стар свят и много отдавна се култивират от хората. А според древни легенди лилиумите носят невероятен късмет и много здраве, все неща от които имаме нужда. А след като ги сътворите можете да си ги сложите за украса в стаята или пък защо не да зарадвате мама и да ѝ ги подарите. Тя толкова се старае и грижи така добре за вас. Не мислите ли, че заслужава и малки подаръци без повод.

Освен очертаната ви ръка на лист хартия, ще ви трябват:

  • малко тиксо
  • зелена и жълта пухкава тел
  • малко панделка
  • ножица

Ето и как точно се изработва:

Първо изрежете очертаната си длан, а после я сгънете на фуния, но само в долния край, като оставите малка дупка там и залепете с малко парче тиксо, колкото да не се разгъва. Пръстите навийте един по един върху молива, като когато ги навиете целите леко притиснете, а после развийте. Така ще се разперят навън и ще заприличат много на листенца от лилиум.

Жълтата пухкава тел сгънете на две, като единият край трябва да стърчи много повече от другия, а края на зелената сгънете съвсем малко отгоре, така че да прилича на кукичка. После закачете жълтата тел за зелената, а по-дългия край на жълтата, навийте плътно около по-късия. 

Накрая просто пъхнете листа хартия, който вече прилича на цвете в зелената пухкава тел, през малката дупка, която оставихте догоре и готово. Ако случайно се изплъзва, облепете с малко тиксо! Това е!

Накрая за повече красота завържете и панделка, а ако пък имате повече желание, направете няколко цветя и ще стане едно красиво букетче. Мама много ще му се зарадва, а защо не ѝ баба!  

По материали от https://onelittleproject.com/Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град